pnl va avea doi vicepreședinți la consiliul județean sibiu - nu mai face alianță cu fdgr
Sursa: Facebook Instituția Prefectului - Județul Sibiu

Consilierii județeni, aleși în funcții la alegerile locale din 27 septembrie, au depus jurământul săptămâna trecută. Dar, încă nu au fost aleși vicepreședinții. Acest lucru se va întâmpla în ședința extraordinară de marți, 27 octombrie. Nu se știe încă dacă ambii vor fi ai PNL-ului sau unul din locuri va fi cedat unui alt partid. Cert este însă faptul că nu este vorba despre FDGR.

PNL a obținut un scor istoric la aceste alegeri locale. Au 18 locuri de consilieri județeni, ceea ce înseamnă că PNL are majoritatea absolută. În aceste condiții nu are nevoie de nicio alianță cu un alt partid, iar ambii vicepreședinți pot proveni de la PNL.

Înaintea alegerilor s-a vehiculat că între PNL și FDGR ar fi existat o înțelegere conform căreia PNL susține FDGR la Consiliul Județean în schimbul susținerii FDGR în Consiliul Local. Dar, planurile au fost date peste cap de rezultatul alegerilor. Datorită celor 18 posturi de consilieri județeni obținute de PNL, acesta nu mai are nevoie, cel puțin aici, de susținerea nimănui. Așa se face că liberalii nu au mai purtat niciun fel de discuții cu posibilii aliați- cei din FDGR.

”Nu vom avea vicepreședinte. Nici PNL nu ne-a oferit, nici noi nu am cerut. Nu vrem asta, dacă PNL are majoritatea”, a declarat Gabriel Tischer, fostul candidat din partea FDGR la președinția Consiliului Județean și actual consilier județean.

 

Ultima oră

Comentariul meu