misterul testelor covid la sibiu – autoritățile nu știu câte se fac zilnic
Sursa: williamsnews.com

La nivel național, Grupul de Comunicare Strategică anunță, în raportarea zilnică, numărul testelor COVID-19 efectuate în ultimele 24 de ore. În județul Sibiu însă, autoritățile sibiene nu transmit cifrele locale, iar asta fiindcă nu știu câte teste pentru noul coronavirus se fac. 

Numărul testelor COVID-19 efectuate zilnic în județul Sibiu rămâne un mister pentru autoritățile locale. Centrele private care efectuează astfel de teste, la cerere, nu sunt obligate să transmită către Direcția de Sănătate Publică cifrele. Directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, spune că doar Spitalul Clinic Județean de Urgență și Spitalul de Pediatrie transmit numărul de teste efectuate zilnic.

„În județul Sibiu, în afară de Județean și Pediatrie sunt și alte laboratoare care recoltează și sunt trimise (n.red.: probele) și în alte orașe din laboratoarele lor. Dacă sunt contracost, noi nu cunoaștem câți sunt cei care se testează. Ei au obligația să transmită doar testele pozitive. Nu cunoaștem numărul testelor, pentru că ei nu au obligația să ne spună cât recoltează sau câți donatori au contracost. (…) Cei care și-au făcut test contracost, e problema lor, fiecare poate să declare dacă s-a testat sau nu s-a testat. Doar dacă e pozitiv e contabilizat și îl preluăm noi, altfel nu”, a declarat Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu, în cadrul unei ședinte a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Numărul testelor efectuate este extrem de relevant atunci când ne raportăm la numărul cazurilor pozitive înregistrate.

45 cazuri pozitive din cel puțin 138 teste

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a confirmat faptul că doar Județeanul și Pediatria transmit informații referitor la numărul de teste. Acesta a precizat că, în ultimele 24 de ore, la SCJU s-au efectuat 138 de teste COVID, iar la Pediatrie niciunul. Vă reamintim că astăzi s-au înregistrat 45 de cazuri noi.

Aproape 12.000 teste în septembrie

Totuși, chiar dacă centrele private de recoltare nu sunt obligate să transmite astfel de date, directorul DSP spune că le-a cerut cifrele pentru luna septembrie. Un singur laborator nu și-a dorit să spună care este numărul de teste efectuat. „Pentru luna septembrie am făcut solicitare la cei care recoltează. Am avut în total 11.717 teste în septembrie”, a declarat Budescu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Cum se proceddeaza cand intr-o companie/firma sunt cazuri de covid19 ?? Nu ar trebui carantinata pt 14 zile ? De ce aceasta masura este trecuta cu vederea in cazul hotelurilor cu angajati bolnavi de covid19 ? Sunt cel putin 3 hoteluri cu angajati cu covid si nu este luata nici o masura !!! Hotel Parc, Silva, Golden Tulip.