sibienii care nu poartă masca sunt pedepsiți - s-au dat amenzi de peste zece mii de lei

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 113 forţe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 2.212 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 108 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 89 de mijloace de transport, din care 80 mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.750 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 13 pasageri și 5 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei. Polițiștii locali sibieni au verificat 444 persoane și au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei pentru nerespecta rea măsurilor privind carantina/izolarea.

În data de 25.10.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 19 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat 6 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și s-au aplicat 6 avertismente.

De asemenea echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au desfășurat pe raza județului Sibiu acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

În cursul zilei de 25 octombrie a.c., 36 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă în zone aglomerate, piețe, târguri și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș, pe raza comunelor Racovița, Arpașu de Jos și Scoreiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 8 avertismente scrise și două amenzi în valoare de 1050 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 12 persoane și 1 societate comercială, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 120 persoane aflate în carantină și 61 persoane aflate în izolare.

 

Ultima oră

Comentariul meu