soluții pentru apa curentă acolo unde nu există

Pentru casele care nu au acces la apă curentă, aflate de regulă în mediul rural, alegerea unei pompe de apă este soluția ideală. Cum o alegi însă pe cea mai eficientă?

Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă aceasta pentru nevoile unei locuințe? Sursa de apă este o necesitate, și nu doar pentru consumul personal. Aceasta este utilă pentru întreținerea grădinii sau, dacă vorbim despre o casă la țară, chiar pentru adăparea animalelor, pentru cei care dețin o gospodărie. O pompă de apă bună este un dispozitiv esențial pentru acele locuințe care trebuie să își procure apa dintr-o sursă proprie: izvor, iaz, puț sau fântână. Alegerea acesteia ar putea fi destul de dificilă, fără o serie de informații în acest sens. Un astfel de dispozitiv este eficient dacă are capacitatea de a împinge apa la suprafață, cu o presiune mare. Înainte de achiziție este necesară cunoașterea unor detalii:  adâncimea de la care va fi scoasă apa, distanța parcursă până la utilități sau nivelul de puritate a apei. În funcție de aceste informații, proprietarii pot alege cea mai bună soluție pentru căminul mult visat.

Apa curată și apa murdară

Pentru o sursă de apă curată, nu este nevoie de filtru, astfel trebuie o pompă de apă submersibilă. Aceasta este indicată pentru scoaterea apei dintr-un puț sau o fântână unde apa este potabilă și poate fi consumată în orice moment. În cazul în care sursa de apă conține impurități, ca în cazul unui iaz sau a unui lac, este nevoie de una submersibilă care filtrează impuritățile. Un avantaj al acestora este fiabilitatea. Pentru sursele de apă nu foarte adânci, cea mai bună este una în sistem hidrofor, care va putea pompa apa cu destul de mare putere de la 8-9 metri adâncime. Pentru a feri de îngheț hidroforul, acesta se poate proteja cu  vată minerală. Aceasta este recomandată în multe lucrări de izolație termică, atât la exterior, cât și la interior, dar poate fi folosita si la izolarea locului in cares este plasat hifroforul.

 

Ultima oră

Comentariul meu