foto peste 300 de studenți ai aft sibiu au depus vineri jurământul militar

În urmă cu două luni au ales un nou drum, cel al formării și instruirii în Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, iar vineri, 23 octombrie, după ce au învăţat ABC-ul instrucţiei și s-au adaptat condiţiilor mediului militar, studenții din anul I au depus jurământul de credinţă faţă de neam şi ţară, un moment unic și emoționat din viața unui militar.

La eveniment a participat șeful Statului Major al Apărării, general locotenent Daniel Petrescu și șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Iulian Berdilă.

Situația epidemiologică actuală a făcut ca ceremonia să se desfășoare în format restrâns, fără participarea rudelor și invitaților studenților, în conformitate cu măsurile stabilite pentru evitarea răspândirii COVID-19.

”Jurământul de credinţă faţă de neam şi ţară pe care îl veţi depune astăzi va marca începutul unei noi perioade din viaţa dumnevoastră în marea familie a Armatei României. Va reprezenta adeziunea sacră, conștientă și responsabilă, prin care vă veţi angaja, cu toată ființa, să puneți mai presus de orice dorința de a vă apăra țara, poporul și valorile naționale.

De astăzi, spiritul de camaraderie, responsabilitatea, lucrul în echipă, perseverenţa şi respectul sunt valorile care trebuie să vă guverneze viitorul.

Pregătirea academică, militară şi cea fizică sunt pilonii care vor sta la baza dezvoltării dumneavoastră ca buni militari. Depuneți efort pentru a vă instrui, pentru a deveni specialiști în domeniile dumneavoastră de activitate.

În cadru festiv vi s-a înmânat arma, prima mare responabilitate, şi vi s-a prezentat Drapelul de luptă şi semnificaţia acestuia. Au urmat provocările solicitante ale perioadei de instrucţie, în care v-aţi demonstrat în egală măsură calităţile intelectuale, fizice, şi motivaţia, adevărate pietre de hotar ale trecerii către o lume a profesioniştilor carierei armelor, dar şi capacitatea de adaptare la limitările impuse de prezenţa virusului COVID-19.  Toate acestea mă determină să vă îndemn să fiți mândri de faptul că ați ales să vă asumați această mare responsabilitate, să fiți demni de încrederea cu care vă investim.

Dragi părinți, situaţia pandemică actuală nu ne-a permis să vă avem alături, astăzi, aici, dar sperăm că prin intermediul transmisiei live să reuşim să compensăm acest inconvenient. Am convingerea că sufletește sunteți cu noi şi că în viitor veţi continua să vă sprijiniţi şi motiva copiii, așa cum ați făcut-o și până acum.

Vă felicit şi vă mulţumesc că aţi crescut şi că puneţi în slujba ţării tineri devotaţi valorilor naţionale. Vreau să vă asigur, totodată, că depunem toate eforturile pentru a le oferi, prin măsurile întreprinse, un mediu sigur şi din punct de vedere epidemiologic pe timpul cât se află la studii în Academia Forţelor Terestre.

În încheiere, vă doresc tuturor multă sănătate, iar dumnevoastră, studenţilor de anul I, vă urez ca parcursul educaţional din instituţia noastră să vă fie unul de succes bazat pe măsura eforturilor pe care le veţi depune.” declarat comandantului Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan

Ultima oră

Comentariul meu