bilet scris de albert einstein vândut la licitație cu peste un milion de euro

Albert Einstein a fost guvernatorul Universităţii Ebraice din Ierusalim și a câştigat Premiul Nobel pentru Fizică în 1921. Al doilea bilet al lui Einstein „unde există voinţă, există o cale’’ s-a vândut cu 240.000 de dolari.

Ce însemnă fericirea şi care este preţul ei? Asta a fost întrebat şi Albert Eistein în 1922 de câtre un curier din Tokyo care îi aducea un mesaj important. Eistein, în loc de bacşis i-a scris în germană, pe o hârtie a hotelului Imperial, cuvintele care mai târziu s-au transformat în Formula Fericirii. Biletul spune că „o viaţă liniştită şi modestă aduce mai multă bucurie decât o căutare a succesului legată de nelinişte constantă”.

Einstein, care abia aflase că a câştigat premiul Nobel, i-a spus curierului că dacă are noroc, biletele vor deveni mult mai valoroase decât un bacşiş.

Biletele s-au valorificat 95 de ani mai târziu, în 2017. Biletul autentificat s-a vândut la licitaţie în Ierusalim, cu suma colosală de 1,56 milioane de dolari.

Licitaţia câştigătoare pentru bilet a depăşit cu mult estimarea dinaintea licitaţiei, cuprinsă între 5.000 şi 8.000 de dolari. Preţul fericirii a fost platit de un cumpărător european care a dorit să rămână anonim.

Ultima oră

Comentariul meu