toate școlile din sibiu trec în scenariul roșu - tot mai mulți elevi și profesori cu covid-19
Sursa: dw.com

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din județ.

Sursele Ora de Sibiu spun că rata de infectare a fost depășită, iar orașul va intra în scenariul roșu.

Citește și SURSE – Sibiul intră în scenariul roșu. Școlile trec în on-line. Se închid restaurantele

Toate școlile din oraș au fost deja  anunțate că de luni, 26 octombrie, toate cursurile se mută în online, iar la ora 14:00 urmează se aibă loc o ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru analiza situației epidemiologice si luarea măsurilor care se impun.

Vineri, 23 octombrie 2020, situația elevilor și personalului din unitățile de învățământ din județul Sibiu, internate și izolate/carantinate este următoarea:

  • 24 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate: 16 elevi (Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Tehnic ”Cibinium” Sibiu, Școala Gimnazială Racovița Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Ocna Sibiului, Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita, Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie), 9 cadre didactice (Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Nocrich, Școala Gimnazială Roșia, Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita, Școala Gimnazială Bârghiș, Liceul Teoretic ”Gustav Gündisch” Cisnădie, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 7 Cisnădie) și 2 personal nedidactic (Liceul Tehnologic Cisnădie și Școala Gimnazială Apoldu de Sus);
  • 1 211 persoane carantinate/izolate: 1 191 elevi, 64 cadre didactice, 7 personal didactic auxiliar și 9 personal nedidactic).

În comparație cu datele oferite joi, 22.10.2020, s-a modificat numărul persoanelor internate (a crescut cu 3 elevi și un cadru didactice) și al persoanelor carantinate/izolate (a crescut cu 78 elevi și cu 2 cadre didactice), în total fiind 1 211 persoane (față de 1131 în 22.10.2020).

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Citez din „Ora de Sibiu”: Zvonurile legate de închiderea tuturor școlilor din România și trecerea la învățământul online sunt tot mai dese. Vicepremierul Raluca Turcan a lămurit această problemă, iar conform stirileprotv.ro această variantă nu este luată în calcul.