răsare încă un kaufland la sibiu - centru comercial de amploare pe calea cisnădiei
Foto Arhivă

Sibiul se va ”îmbogăți” cu încă un hypermarket Kaufland, al patrulea. Acesta va fi construit la ieșire din municipiu, vis-a-vis de Cartierul Arhitecților, pe un teren ce aparține Sibiului. Reprezentanții companiei care va ridica noul magazin motivează decizia prin faptul că zona este în continuă dezvoltare, iar cei care locuiesc aici merg la cumpărături în alte zone din oraș. Pe lângă acest fapt, unul din marile beneficii este că după ce va fi ridicat hypermarket-ul, vor fi amenajate două artere care vor face legătura cu Sibiul, preluând astfel din traficul extrem de aglomerat de pe Calea Cisnădiei.

Terenul pe care urmează a fi construit noul Kaufland se învecinează cu localitatea Cisnădie, Cimitirul Municipal și cartierul Hipodrom IV și se află peste drum de Cartierul Arhitecților. Este o zonă care nu a cunoscut dezvoltarea, la fel ca terenurile învecinate. ”O rezervă mare de teren needificat ce permite reorganizarea coerentă a unor suprafețe mari, realizarea de artere care să preia o parte din traficul prezent pe Calea Cisnădiei cu zonele vecine existente și includerea de funcțiuni de agrement/loisir”, se arată în memoriul general depus pentru aprobare la primăria Sibiu.

Este vorba mai exact de 23.344 metri pătrați de teren pentru care s-a emis certificatul de urbanism. Pe lângă hypermarket-ul Kaufland, pe terenurile adiacente se vor putea ridica locuințe colective, vor fi amenajate zone verzi, de agrement și sportive, dar și locuri de joacă pentru copii.

răsare încă un kaufland la sibiu - centru comercial de amploare pe calea cisnădiei

Dar, poate cel mai mare beneficiu al noii investiții este faptul că în a doua etapă, după construirea magazinului, se vor amenaja două artere care vor face legătura cu Sibiul, precum și un sens giratoriu. ”Se vor propune două artere secundare care vor fi o alternativă la intrarea și ieșirea de pe DJ 106C printr-un sens giratoriu. Traseele propuse leagă strada Siretului în două puncte creându-se astfel posibilitatea de degrevare a intrării existente în Sibiu și deschiderea de rute alternative de preluare a circulației înspre și dinspre municipiul Sibiu, făcându-se astfel accesibilă Calea Dumbrăvii și ușurând traficul pe străzile Dima și Rahovei”, se arată în memoriu.

După finalizare cele două noi străzi vor fi cedate către Primărie pentru administrare.

Propunerile sunt supuse dezbaterii publice. Cei care doresc să aducă amendamente o pot face până în data de 13 noiembrie pe adresa Primăriei municipiului Sibiu str. Brukenthal nr. 2 sau pe adresa de e-mail pms@sibiu.ro

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Se tot deschid supermarketuri , dar o grădiniță sau o școală nu aveți în vedere? Este un cartier populat.Este necesar un supermarket, dar și o grădiniță sau o școală.