istoria numelor unor parfumuri celebre

Pentru femeile cochete, un make-up impecabil, nu are niciun farmec, fără a-l asorta cu mirosul parfumului preferat. Doamnele adoră dintotdeauna, aceste elixiruri, a căror istorie este la fel de veche ca şi cea a omenirii.

Parfumurile spun poveşti, caracterizează, definesc personalitatea, iar în timp devin amprenta femeii care îl poartă. Aceste esenţe sunt unice, la fel ca şi femeile care se pierd ,,prin fumul” (din latinescul ,,per fumus”) lor inconfundabil. Fiecare doamnă adoră un anumit parfum. Devine ,,al” ei! Iar in continuare vom vorbi despre un parfum Givenchy.

Hubert de Givenchy a lansat parfumeria faimoasa acum 60 de ani. Încă de la început, Givenchy Parfums și-a ales ambasadori celebri. Debutul este cu  L’Interdit și Audrey Hepburn, muza și prietena lui Hubert de Givenchy. Pentru cel care a creat această ,,licoare” magică care a devenit cunoscută în toată lumea, a contat întotdeuna şi alegerea numelui, imprimat pe designul inedit al fiecărei sticluţe. Givenchy a avut mereu intuiţia să găsească cele mai potrivite cuvinte pentru fiecare creaţie a sa, cuvinte care spun povești. Parfumul L’Interdit nu se numește așa întâmplător. Elixirul, cu un buchet floral cu trandafiri și ylang-ylang, a fost creat exclusiv pentru frumoasa actriță Audrey Hepburn. Aşa cum spune şi numele, acesta a fost ,,interzis” spre comercializare, timp de trei ani. Iar ,,Le De”  vine de la numele creatorului, ,,de” Givenchy. ,,Le De e un parfum rar, parte din numele meu”, a afirmat însuși marele Hubert de Givenchy.

Iar un parfum special combinat cu un machiaj potrivit, nu pot da greș niciodată. Artiştii în make-up spun la unison că machiajul de zi ar trebui să acopere, atât micile imperfecțiuni ale tenului, cât și roșeața. De ce? Pentru ca trăsăturile feței să fie bine definite, ochii să fie scoşi în evidenţă, fără să creeze niciun moment impresia de strident. Vezi aici cateva idei de machiaj de zi.

 

Ultima oră

Comentariul meu