update soarta sibiului se decide joi la prefectură - ședință de „a fi sau a nu fi” în scenariul roșu
FOTO: arhivă

Soarta Sibiului se decide joi, la ora 13.30, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Astăzi aflăm dacă municipiul intră în scenariul roșu.

UPDATE Chiar dacă municipiul  Sibiu a ajuns joi la o rată de infectare de 2,99 la mia de locuitori, autoritățile nu au introdus încă nicio restricție suplimentară, de teamă….CARE ESTE MOTIVUL, AFLĂ DE AICI 

„Din dispoziția domnului Prefect Mircea Crețu, astăzi 22.10.2020 la ora 13:30 se întrunește în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru analiza situației epidemiologice si luarea măsurilor care se impun, precum și schimbarea scenariilor unor unități de învățământ”, a transmis Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

CITIȚI ȘI: Motivul pentru care nu se introduc restricții în Sibiu la o rată de infectare de 2,99 – ”Să nu fim dați în judecată”

Municipiul Sibiu este la câteva sutimi de procente de scenariul roșu. Miercuri, 21 octombrie, rata de incidență cumulată la mia de locuitori, pentru ultimele 14 zile, era de 2,92. Asta înseamnă că, dacă infectările cu noul coronavirus se mențin pe trend ascendent, în aproximativ două zile orașul va intra sub incidența de 3 îmbolnăviri la o mie de locuitori. Conform legii, acesta este pragul când sunt introduse noi măsuri. Vezi ce măsuri ar putea fi luate în cazul scenariului roșu. 

Ultima oră

Comentariul meu