târgul de crăciun de la sibiu - organizatorii se țin de planul inițial
FOTO: Targul de Craciun din Sibiu Facebook

La mijlocul lunii octombrie autoritățile de la nivel național au impus noi restricții în ceea ce privește manifestările publice din spații deschise. Acestea au redus numărul persoanelor care pot participa de la 500 la 300. În aceste condiții, organizarea Târgului de Crăciun ar fi fost pusă sub semnul întrebării, însă organizatorii spun că nu se pune problema anulării. Ba mai mult, săptămâna viitoare vor depune actele pentru obținerea autorizației.

Târgul de Crăciun de la Sibiu se va organiza și în acest an, în ciuda pandemiei și a restricțiilor impuse de autorități. Organizatorul Andrei Drăgan spune că se lucrează la adaptarea scenariului noilor condiții. ”Lucrăm pe tot felul de scenarii, dar nu ne-am pus problema anulării târgului. Adaptăm tot ce se poate adapta astfel încât să îl putem organiza și anul acesta. Acele restricții referitoare la numărul de persoane nu ni se aplică, pentru că acolo se vorbește despre spectacole și concerte. Târgul de Crăciun de la Sibiu nu se încadrează în această categorie de evenimente, așa că avem speranța că îl vom organiza”

Târg răsfirat

Tocmai pentru a evita aglomerările și a respecta distanțarea, anul acesta Târgul de Crăciun nu va mai fi amplasat doar în Piața Mare din Sibiu. ”Anul acesta am eliminat concertele. Târgul va fi extins în toată zona centrală, în zonele pietonale. Vor fi amplasate căsuțe în Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet, Bulevardul Bălcescu și străzile adiacente, pietonale. astfel vizitatorii nu vor mai fi concentrați doar într-o zonă, iar aglomerarea nu va mia fi atât de mare ca în alți ani”, spune Andrei Drăgan.

Punctele de atracție vor fi aceleași cu care sibienii au fost obișnuiți: roata panoramică va fi din nou instalată, patinoarul va fi funcțional, la fel și caruselul pentru copii. Aici însă vor fi scoase câteva dintre elementele pe care se urcau cei mici, tocmai pentru a se păstra distanța dintre ei. ”Atelierul lui Moș Crăciun se va deschide și el, însă toate cu respectarea normelor de distanțare. Ne-am gândit deja la felul în care vor fi dezinfectate obiectele, lucrurile care sunt atinse de mai multe persoane, la activitățile pentru copii se va veni doar în grupuri organizate”, spune Andrei Drăgan.

Organizatorii Târgului de Crăciun vor depune la finalul lunii octombrie actele pentru obținerea autorizației. Până atunci se va stabili exact amplasamentul fiecărei căsuțe și atracții ale târgului.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu