criză la spitalul județean – nu mai sunt locuri la ati – pacienți transferați în alte județe
foto: arhivă

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că la Spitalul Clinic Județean de Urgență nu mai sunt locuri disponibile pe secția ATI. Mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus au fost transferați în alt județ. 

La Spitalul Județean din Sibiu situația este îngrijorătoare. Nu mai sunt locuri libere la ATI, astfel că, în cursul săptămânii trecute, cinci pacienți au fost transferați la un spital suport COVID din județul Argeș.

„Situația este îngrijorătoare și tot mai îngrijorătoare, dar nu numai la Sibiu, ci și în întreaga Românie, dar și în lume. La ATI la Spitalul Județean din păcate sunt toate locurile ocupate. Dacă până în urmă cu trei săptămâni am fost în măsura să ajutăm alte județe, să aducem pacienți la ATI, săptămâna trecută noi am transferat cinci pacienți în județul Argeș”, a spus Daniela Cîmpean, președinte CJ Sibiu.

Șase paturi noi la ATI

Cîmpean a mai spus că pe secția ATI a Spitalului Județean se vor mai aduce încă șase paturi. „(…) cu ajutorul Guvernului și Ministerului Sănătății vom mări această capacitate. Mâine vor ajunge la Spitalul Județean șase circuite pentru ventilatoare, pentru dotarea paturilor ATI. În maxim două săptămâni aceste paturi vor fi complete, personalul instuit și vom mări astfel capacitatea cu șase paturi”, a spus Daniela Cîmpean.

Ultima oră

Comentariul meu