tânărul mort electrocutat la podu olt - cosmin era la pescuit cu prietenii
foto: Profil Public Facebook

Un tânăr în vârstă de numai 25 de ani a murit electrocutat, duminică, în zona Podu Olt. Acesta se afla la pescuit cu prietenii. 

Cosmin a plecat, duminică, la pescuit pe Olt cu prietenii. Într-un moment de neatenție, a agățat cu vârful lansetei firele de curent de pe un stâlp de înaltă tensiune din zonă. Fiindcă bățul de pescuit conținea carbon, bărbatul s-a electrocutat.

Prietenii lui au încercat să îl resusciteze până când paramedicii au venit la fața locului. Aceștia au continuat manevrele de resuscitare încă o oră, însă totul a fost în zadar. Tânărul a murit.

Cosmin avea doar 25 de ani și era din localitatea Bretea Română, județul Hunedoara. Rudele și apropiații sunt în stare de șoc. O mulțime de oameni au transmis, pe Facebook, mesaje de condoleanțe.

În urma celor întâmplate, a fost deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, dosarul fiins instrumentat de polițiștii din cadrul secției de Poliție Oraș Tălmaciu.

Pescarii sunt sfătuiți să aibă grijă atunci când merg la pescuit și folosesc undițe cu fibră de carbon. Acestea sunt bune conducătoare de electricitate, astfel că este suficient doar să se apropie cu vârful lansetei de un cablu de înală tensiune.

Ultima oră

Comentariul meu