situație dificilă la aft sibiu - aproape 20 de studenți au coronavirus
Facebook: Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu

18 studenți de la Academia Forțelor Terestre Sibiu sunt infectați în acest moment cu Covid 19. Ei se află în izolare la infirmeria unității și vor ieși de acolo în perioada următoare.

Toți cei 18 sunt asimptomatici și se simt bine. Ei au fost depistați ca fiind pozitivi la coronavirus după ce în cadrul Academiei s-a continuat testarea în masă a studenților.

Testarea acestora a început în data de 6 septembrie, atunci când în unitate s-au reîntors din vacanță primii studenți. De atunci și până acum 42 de studenți au fost depistați cu coronavirus. Din cei 42, 24 au fost deja declarați vindecați, iar restul de 18 sunt cei aflați în acest moment în izolare.

Următoarea testare se va face începând cu data de 26 octombrie, pentru cei 150 de studenți care se vor prezenta în Academia Forțelor Terestre. Aceștia sunt studenții anului III  care se întorc de la școlile de aplicație.

La finalul acestei etape, toți cei 977 de studenți care au intrat în Academie vor fi fost testați pentru coronavirus. Partea financiară a testelor a fost asigurată de Ministerul Apărării Naționale.

Ultima oră

Comentariul meu