un cort în loc de două pentru triajul pacienților cu covid la județean - coldea: „nu era spațiu”

Un singur cort pentru evaluarea pacienților suspecți sau pozitivi cu COVID a fost montat în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, și nu două, așa cum anunțaseră inițial reprezentanții Prefecturii. Managerul spitalului spune că din lipsă de spațiu, s-a decis să se amplaseze doar unul. 

Reprezentanții Prefecturii Sibiu au anunțat, marți, că două noi corturi pentru triajul pacienților cu COVID sau cu suspiciune de COVID vor fi montate în curtea Spitalului Județean.

„În cursul zilei de astăzi, în curtea SCJU Sibiu, în apropierea UPU se vor amplasa 2 corturi menite să asigure spațiul de așteptare pentru pacienții care se prezintă la UPU pentru evaluare medicală, cu suspiciune sau în urma confirmării pozitive cu SARS CoV-2”, a transmis, marți, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

Într-un final, s-a luat decizia de a se amplasa doar unul, iar asta fiindcă spațiul destinat era prea mic.

„Din considerente de lipsă de spațiu, fiindcă nu s-a estimat bine aria unui cort – noi am crezut că sunt mult mai mici și pot fi încadrate în spațiul aferent, să nu intervenim în aleea de trecere, nu am putut pune cel de-al doilea cort în vecinătatea lui. Nu era spațiul mare și pentru al doilea. Ar fi împiedicat traseul pacienților care merg spre radiologie”, a declarat Liliana Coldea, managerul SCJU Sibiu, în cadrul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență de joi seară.

Ultima oră

Comentariul meu