Spitalul din containere de la Județean - De sâmbătă intră în funcțiune

Lucrările privind amplasarea pavilioanelor modulare din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu au fost finalizate. De sâmbătă spitalul din containere va intra în funcțiune. 

Pavilioanele modulare din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au fost recepționate. Următorul pas este semnarea avizului DSP pentru a putea intra în funcțiune.

„Astăzi (n.red.: joi) a fost comisia pentru recepționarea structurilor modulare 1 și 2 din curtea SCJU Sibiu. S-a întocmit procesul verbal, în paralel am trimis către DSP solicitarea pentru avizul de funcționare. Așteptăm avizul DSP. În paralel am demarat și angajarea a nouă asistente medicale, patru angajați personal curățenie și un brancardier”, a spus Liliana Coldea, managerul SCJU Sibiu, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de joi seară.

Spitalul din containere ar putea intra în funcțiune sâmbătă

Dacă avizul DSP va fi semnat în cursul zilei de vineri, spitalul modular din curtea SCJU Sibiu va putea primi pacienți începând de sâmbătă.

„Solicitarea Spitalului Județean a ajuns la DSP și a intrat în analiză. Cel mai probabil mâine (n.red.: vineri) va fi semnat acest aviz. Din ce mi-a fost semnalat, există situația în care acesta poate fi acordat”, a spus directorul adjunct DSP Sibiu, Adela Morar, în ședința CJSU.

Activitatea în spitalul modular va putea începe chiar de sâmbătă, după ce se va face și organizarea angajaților.

„Pentru a începe acitivitatea medicală, asistenții medicali trebuie organizați pe ture. De sâmbătă dimineață putem începe. E nevoie și de repartizarea asistenților și preluarea pacienților care sunt de internat, lucruri care vor fi gestionate de medicii de pe secția Boli Infecțioase”, a mai spus Liliana Coldea, manager SCJU.

Ultima oră

Comentariul meu