sindromul colonului iritabil și infecțiile urinare- sfaturi practice

Sindromul intestinului iritabil este o afecțiune răspândită pe întreg mapamondul. Această boală poate provoca simptome ușoare sau poate afecta serios stilul de viață al celor suferinzi.

Alimentația recomandată

Cea mai frecventă dintre tulburările intestinale este sindromul de colonul iritabil . Aceasta afecteaza, conform Fundației Internaționale ce se ocupă de studierea tulburărilor gastrointestinale funcționale (IFFGD) între 10 si 15% din populația de pe glob. Datele oficiale oferite de această instituție abilitată, arată că majoritatea celor care se confruntă cu această boală au sub 50 de ani și că incidența bolii în cazul femeilor este dublă față de cea a bărbaților. Afecțiunea însă se întâlnește de multe ori și la copii. Persoanele care suferă de acest sindrom trebuie să aibă grijă de stilul de viață abordat și de regimul alimentar. Este recomandat consumul mare de fibre vegetale, cum ar fi ovăzul și psylliumul, semințele de in, pâinea integrală, fasolea, mazărea, varza, prunele, bananele sau portocalele. Aceste alimente au capacitatea de a regla tranzitul intestinal. Creșterea consumului de supe, iaurt, chefir sau lapte bătut este de asemenea indicată. Grăsimile de origine animală și zahărul trebuie eliminate din harna zilnică, cel puțin în perioada tratamentului medicamentos. Foarte important pentru cei cu colon iritabil este consumul de lichide între mese, dar fără băuturi carbogazoase, cafea și alcool. Persoanele care suferă de această afecțiune trebuie să mănânce puțin și des. În cazul fumătorilor, aceștia ar trebui să renunțe la acest obicei sau cel puțin să reducă numărul țigărilor.

Infectii urinare

Infecțiile urinare sunt o altă suferință care afectează în general femeile, dar poate fi întâlnită și la bărbați. Dacă este tratată la timp și în mod corespunzător, aceasta nu devine o problemă gravă. Infecțiile tractului urinar, conform National Library of Medicine afectează  50-60% dintre femeile adulte cel puțin o dată în viață. De cele mai multe ori, bacteria care provoacă apariția acestora este Escherichia coli (E.coli). Fiecare tip de infecție are anumite simptome, în funcție de zona în care este localizată. Este recomandat consultul medical de specialitate de la primele simptome. În urma analizelor efectuate, medicul va recomanda tratamentul necesar în funcție de tipul acesteia. De regulă, pentru tratarea acestei afecțiuni, se recomandă antibiotice, alături de probiotice, dar și remedii naturiste, printre care ceaiul de merișor, mătase de porumb, coada calului, vișine, sparanghel, urzică sau plamier pitic.

Ultima oră

Comentariul meu