primăria despre lipsa trotuarului pe strada podului - ”are o geometrie dificilă”

Locuitorii de pe strada Podului au reclamat faptul că într-o zonă din nou reparata stradă nu există trotuar. Oamenii spun că este periculos ca cineva să treacă pe acolo, pentru că mașinile ar putea acroșa oricând un copil, de exemplu, trimis de părinți după pâine la magazinul din zonă. Reprezentanții Primăriei Sibiu spun că zona este extrem de dificil de abordat, pentru că strada este foarte îngustă.

AFLĂ DE AICI CE RECLAMĂ LOCUITORII DE PE STRADA PODULUI 

”Geometria intersecției străzii Podului cu str. Muncitorilor este dificilă, strada făcând o curbă de 90 de grade, pe o lățime foarte mică, de doar 7 metri. De asemenea, imobilele de pe strada Podului din această zonă sunt construite foarte aproape de carosabil. Mai mult, strada Podului este o rută importantă pentru transportul public făcând legătura între oraș și zona industrială est, autobuzele având nevoie de o lățime mai mare pentru a lua curba strânsă. Din toate aceste motive, intersecția este foarte dificil de configurat. Au fost identificate câteva soluții pentru atenuarea acestei situații, Primăria transmițând constructorului în 5 octombrie o instrucțiune de lucru cu următoarele măsuri:

Pe partea dreaptă, pe sensul de mers dinspre Calea Gușteriței spre strada Muncitorilor, pe o lungime de cca. 20 de metri la intersecția dintre strada Podului și strada Muncitorilor se va crea un trotuar cu lățimea de 1 m. Pe lungimea trotuarului nou creat se va racorda și suprapune pista de biciclete. Până la darea în folosință a acestei piste, se va comunica soluția de semnalizare pe acest tronson care să reglementeze suprapunerea traficului ciclist și pietonal.

Pentru traficul rutier, la intersecția indicată se va monta o oglindă rutieră, iar semnalizarea va include indicatoarele: drum îngustat, reducere de viteză și prioritate pentru traficul care vine dinspre Calea Gusteriței”, este explicația dată de reprezentanții Primăriei Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu