foto - revoltă a locuitorilor de pe strada podului - ”nu există trotuar”

Lucrările pe strada Podului din Sibiu au început acum mai bine de un an și jumătate. Locuitorii din zonă au suportat șantierul, pentru că spun ei, sperau ca la final strada să arate bine și să fie funcțională. Doar că acum, când se conturează aspectul final al străzii, oamenii sunt nemulțumiți. Aceștia reclamă faptul că trotuarele sunt foarte înguste, iar într-o curbă periculoasă lipsesc cu desăvârșire.

Cei care locuiesc pe strada Podului reclamă în primul rând lipsa trotuarului din curba periculoasă către dreapta, care se află chiar lângă un magazin frecventat în zonă. ”Se mai lucrează încă la stradă, au pus bordurile. Dar, acolo în curbă, practic nu există trotuar, sunt doar bordurile puse lângă case. ”În cadrul refacerii străzii Podului cei care au proiectat/aprobat/construit lipsa trotuarului în curba periculoasă din dreptul numărului 34A (după Supermarket Dominic) ar trebui să fie puși în fiecare zi să treacă pe acolo după terminarea lucrărilor încercând norocul daca îi calca vreo mașină care trece regulamentar la 15 cm de colțul clădirii. Este chiar bătaie de joc lipsa trotuarului în acea zonă, sincer mai bine circulație alternativă dacă e prea îngustă curba pentru auto (și cam este) decât să-mi fie frică că lovesc cu mașina vreun copil trimis după pâine”, spune Octavian C.

foto - revoltă a locuitorilor de pe strada podului - ”nu există trotuar” foto - revoltă a locuitorilor de pe strada podului - ”nu există trotuar”

Cei care locuiesc în zonă se plâng de lucrările din toată zona. ”Pe Ceaikovski pista de biciclete trece prin stâlpi, parcări. Plus că parcările au fost amenajate pe o parte, iar pe cealaltă lăsate buruieni. Oamenii parchează în buruieni. Pe o parte nu este trotuar deloc. Pe Podului trotuarul are fix minimul de 1,20 metri, în timp ce spațiile verzi au 2-3 metri. Pe trotuarele acelea nu încap doi oameni. Plus, în curbă e doar bordură, fără trotuar efectiv. În stația de autobuz, pentru că s-a făcut alveola, trotuarul are jumătate de metru. Lucrările astea sunt făcute în bătaie de joc, la mișto”, spune IIie F.

foto - revoltă a locuitorilor de pe strada podului - ”nu există trotuar”

”Este păcat sa se facă lucrări atât de proaste, cu care vom rămâne. Oamenii, atât pietoni, bicicliști, șoferi, trebuie sa se simtă bine pe străzile orașului, confortabil, să circule fără pericole (dacă au banda suficient de lată). Și nu uitați de copacii care sunt singurele lucruri care pot înfrumuseța o stradă(căci fațadele sunt întâmplătoare, câtă vreme nimeni nu le reglementează). Știți că, de ex pe strada Luncii, s-au plantat copaci după opțiunea fiecărui locatar, platan sau tuie? Cum credeți că va arăta când vor crește?”, spune Ilie F.

foto - revoltă a locuitorilor de pe strada podului - ”nu există trotuar”

Oamenii din zonă spun că au făcut sesizări la primărie.

Ultima oră

Comentariul meu