petrecere cu 170 de persoane oprită de poliție - amenzi de peste 30.000 de lei
Foto ARHIVA

170 de persoane petreceau într-un club din Corabia, Olt, deși acest lucru este interzis în perioada de pandemie în care ne aflăm. Polițiștii au oprit chermeza, au dat amenzi usturătoare și au închis localul, scrie agerpres.ro

În urma verificărilor din club, au mai fost aplicate şase sancţiuni în valoare totală de 3.000 de lei pentru fumat în spaţii publice închise şi o sancţiune de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

La acţiunile de verificare din clubul din Corabia au participat poliţişti din cadrul IPJ Olt, de la Serviciul de Acţiuni Speciale, şi de la Poliţia de Frontieră, jandarmi de la Gruparea Mobilă Craiova, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt.

Echipele de control au constatat că în club se aflau, în momentul verificărilor (ora 01,00), aproximativ 170 de persoane şi nu se respectau normele de distanţare şi protecţie individuală.

Poliţiştii au sancţionat contravenţional administratorul clubului pentru încălcarea normelor legale privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, întrucât nu au fost respectate măsurile referitoare la suspendarea activităţii.

Administratorul clubului a mai fost sancţionat de poliţişti şi cu amendă de 10.000 de lei pentru încălcarea prevederilor referitoare la utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică i-au aplicat o sancţiune de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor în situaţii epidemiologice deosebite. Administratorului clubului i s-a pus în vedere să suspende activitatea.

Poliţiştii au mai aplicat în cadrul aceleiaşi acţiuni din club alte 5 sancţiuni privind circulaţia pe drumurile publice şi ordinea şi liniştea publică.

Ultima oră

Comentariul meu