focar de pestă porcină la daia

Un nou focar de pestă porcină a fost descoperit la Daia, comuna Roșia. Ca urmare a acestuia reprezentanții Prefecturii Sibiu au luat măsuri de prevenire a răspândirii bolii printre animale.

În cadrul ședinței Prefecturii s-a prezentat planul de măsuri aferent focarului și de asemenea a fost adoptată decizia privind Programul de măsuri pentru combaterea focarelor de Pestă Porcină Africană.

Pentru focarul identificat în localitatea Daia, comuna Roșia a fost adoptată decizia nr 5/09.10.2020, conform căreia s-au stabilit zonele de protecție și supraveghere după cum urmează:
– Localitățile aflate în zona de protecție sunt : DAIA, DAIA NOUA, NOU si ROSIA – jud. Sibiu . Fondul de vânătoare aflat în raza zonei de protecție este: F.V.22 Hamba, F.V.8 Cașolț si F.V.24 Țichindeal.
– Localitățile aflate in zona de supraveghere sunt: : Hamba, Sura Mare, Sibiu, Bungard, Cașolț, Cornățel, Nucet, Vurpăr, Șelimbăr, Mohu, Bradu și Săcădate – din jud. SIBIU. Fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de supraveghere sunt: F.V.21 Șelimbăr, F.V.23 Vurpăr, F.V.39 Marpod si F.V.7 Bradu.
De asemenea un număr de 50 suine din exploatație au fost ucise sub supraveghere veterinară oficială, astfel încât să se evite riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane. Acestea au fost evaluate și s-a întocmit dosarul de despăgubire.

 

Ultima oră

Comentariul meu