distracția continuă la palatul brukenthal din avrig - urmează “sărbătoarea cartofului”

Încă o săptămână de “Brukenthalfest” – Sărbătoarea Toamnei. La Palatul Brukenthal Avrig au început pregătirile pentru “Sărbătoarea Cartofului”

„Brukenthalfest” – Sărbătoarea Toamnei continuă la Palatul Brukenthal din Avrig astfel că amatorii de petrecere şi voie bună, mâncare de cea mai bună calitate şi bere din sortimentele cele mai diverse au posibilitatea de a vizita frumosul complex baroc şi de a i părtaşi la o nouă experienţă. Administratorii acestei locaţii mulţumesc tuturor oaspeţilor ce i-au vizitat în primele două săptămâni ale sărbătorii, arătându-le astfel că au încredere în ei şi că apreciază demersurile, planurile şi ideile lor, precum şi eforturile depuse pentru organizarea unui asemenea eveniment. Mai mult, cei de la Palatul Brukenthal Avrig vor să anunţe oaspeţii că, imediat după încheirea „Brukenthalfest”, aici va debuta tradiţionala „Sărbătoare a Cartofului”, iniţiată încâ de la jumătatea deceniului trecut.
Există dovezi clare ce atestă că, în urmă cu aproape 250 de ani, fostul guvernator al Transilvaniei, baronul Samuel von Brukenthal, ar fi adus şi cultivat, pentru prima dată în această regiune, cartofi. Istoria cartofului în această regiune este interesantă, iar contribuţia lui Samuel von Brukenthal la promovarea cultivării acestei plante este deosebit de importantă. În timp, cartoful a devenit emblematic pentru această regiune, reuşind să aducă beneficii multiple pentru viaţa de zi cu zi a locuitorilor de aici.

distracția continuă la palatul brukenthal din avrig - urmează “sărbătoarea cartofului”
Pentru a cinsti cum se cuvine acest fapt, dar şi în semn de apreciere pentru istoria interesantă a existenţei cartofului pe aceste meleaguri, responsabilii Palatului Brukenthal din Avrig (fosta Reşedinţă de Vară a lui Samuel von Brukenthal) au decis să dedice o adevărată sărbătoare acestei plante, prin organizarea mai multor evenimente şi relansarea meniului special, cu preparate diverse bazate pe cartof.
“Sărbătoarea Cartofului” la Palatul Brukenthal din Avrig se va desfăşura în perioada 17 octombrie – 1 noiembrie 2020.

distracția continuă la palatul brukenthal din avrig - urmează “sărbătoarea cartofului”
Până atunci însă, cei ce vor ajunge la frumosul complex baroc din Avrig, unicul loc de asemenea complexitate din această parte a României, vor putea cutreiera în linişte şi pace frumoasele şi vastele grădini şi se vor bucura, cu siguranţă, de frumosul şi coloratul tablou făurit cu pricepere şi inspiraţie de Doamna Toamna. Vizita la Palatul Brukenthal Avrig poate fi prilejul cel mai potrivit pentru a afla şi câteva detalii despre istoria acestei zone a Transilvaniei, despre personalităţile ce au trăit pe aceste meleaguri şi viaţa acestora.

distracția continuă la palatul brukenthal din avrig - urmează “sărbătoarea cartofului”
Iar după cura de frumos, aer curat şi puţină istorie, oaspeţii se vor putea bucura de o altă experienţă memorabilă, la restaurantul “Edenul Transilvaniei” ce funcţionează în cadrul complexului. Terasa restaurantului a fost decorată şi amenajată în ton cu anotimpul, cu elemente naturale, rustice şi obiecte inspirate din obiceiurile, meşteşugurile şi tradiţiile specifice acestei perioade. Nu lipsesc binecunoscuţii dovleci, baloţii de paie, teascul şi zdrobitorul de struguri, dar nici căruţa cu recolta toamnei, trasă de doi cai, toate acestea, şi încă multe altele, aducând un plus de farmec acestui loc. Gurmanzii vor putea rezista cu greu “ispitelor” propuse de responsabilii restaurantului, alături de preparatele deja faimoase, musafirii având aici pregătite multe produse de sezon, precum şi preparate introduse recent în meniu.

distracția continuă la palatul brukenthal din avrig - urmează “sărbătoarea cartofului”Şi pentru că, înainte de orice, în această perioadă, la Palatul Brukenthal Avrig este “Brukenthalfest” – Sărbătoarea Toamnei, iubitorii mâncărurilor bune nu vor duce dorul cânăciorilor şi cărnurilor bavareze la grătar, pâinii, chiflelor si covrigilor Brezel bavarezi (pregătite în cuptoarele tradiţionale ale complexului),ciolanului afumat, gulaşului unguresc şi multor alte bunătăţuri transilvănene.
Cum este şi normal, la această sărbătoare mâncarea va fi stropită cu bere din belşug (locală şi germană) şi va fi acompaniată de muzică live, concursuri şi multe surprize, astfel încât sărbătoarea să fie cât mai completă. În zilele de vineri, sămbătă şi duminică, ambianţa muzicală va fi asigurată de cunoscutul solist sibian Adrian Orlea, cel ce va prezenta oaspeţilor un program muzical deosebit, cu multe şlagăre, mai vechi şi mai noi, din repertoriul românesc şi internaţional.

distracția continuă la palatul brukenthal din avrig - urmează “sărbătoarea cartofului”Atât “Brukenthalfest” – Sărbătoarea Toamnei, cât şi “Sărbătoarea Cartofului” 2020 reprezintă proiecte pregătite de reprezentanţii Palatului Brukenthal Avrig pentru aniversarea celor 300 de ani de la naşterea fostului guvernator al Transilvaniei, Samuel von Brukenthal. (Anul viitor se împlinesc trei secole de la naşterea lui Samuel von Brukenthal, primul guvernator al Transilvaniei născut pe aceste meleaguri. În cinstea aniversării, anul 2021 va găzdui multe evenimente grupate sub tema „Brukenthal – 300 de ani”.)
Cei ce doresc informaţii suplimentare sau rezervări, pot telefona la numărul 0726234417, pot accesa pagina de facebook a Palatului Brukenthal Avrig, sau pot trimite email, la adresa: office@palatulbrukenthalavrig.ro.

Ultima oră

Comentariul meu