sibiul, sub atenționare de cod galben de ploi până vineri

Mai multe județe din țară, printre care și Sibiul, se află, începând de miercuri, sub atenționare meteo de cod galben de ploi, scrie Mediafax. 

ANM a emis miercuri o avertizare Cod galben de ploi pentru județele Sibiu, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Vrancea și Buzău.

Avertizarea intră în vigoare miercuri la ora 20.00 și este valabilă până joi, la ora 8.00.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, Oltenia, local în Muntenia, sudul Moldovei și al Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Conform meteorologilor, ploile se vor muta joi în zona Moldovei.

Astfel, joi, de la ora 10.00, până vineri, la ora 10.00, sunt sub avertizare Cod galben județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Sibiu, Argeș și Vâlcea.

În intervalul menționat, în Molodva, local în Muntenia, Carpații Meridionali și sud-estul Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și la munte, 50-70 l/mp.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu