iohannis, despre revenirea la starea de urgență: „nu e nevoie să închidem toată țara”
foto: arhivă

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu este cazul „să închidem toată țara” și că vor fi introduse restricții local, acolo unde numărul cazurilor de coronavirus este în creștere, scrie Digi24

„Strategia e clară: vom reacționa local și regional. Nu e nevoie să închidem toată țara. S-a introdus de către specialiști acea scală care ne spune dacă e cazul să se ia anumite măsuri. Aceste restricții se bazează pe o evaluare a specialiștilor care ține cont de gradul de infectare din localitatea respectivă. Avem în continuare situații foarte diferite în diferite localități. Avem orașe și comune unde aproape că nu există bolnavi și atunci e foarte bine să se acționeze local, țintit”, a declarat Klaus Iohannis.

„Pe măsură ce rata infectării va crește este probabil să mai apară restricții. Nu îmi doresc să ajungem în situația în care nu mai este permisă deplasarea în alte localități”, a mai spus Iohannis.

Șeful statului a susținut, miercuri, o conferință de presă în contextul înregistrării celui mai grav bilanț al epidemiei de coronavirus în țara noastră. În ultimele 24 de ore au fost 2.958 de cazuri noi de COVID-19, un nou record al infecțiilor cu coronavirus de la începutul pandemiei. Crește și numărul deceselor. Într-o singură zi au murit 82 de persoane bolnave de COVID.

Sursa: Digi24

Ultima oră

Comentariul meu