adrian bibu, despre negocierile pentru funcția de viceprimar: „se poartă discuții”

Adrian Bibu, care a candidat pentru funcția de primar al municipiului Sibiu din partea PNL la alegerile locale din 27 septembrie, spune, într-o postare pe Facebook, că în prezent între PNL și FDGR „se poartă discuții” în ceea ce privește alegerea noilor viceprimari. De asemenea, Bibu vorbește și despre numărul mic al sibienilor care au ieșit la vot. 

„Rezultatele oficiale definitive ale alegerilor din 27 septembrie ne arată, pe lângă câștigătorii clari ai acestui scrutin, absenteismul masiv al sibienilor. Mărturisesc că nu mă număr printre cei care cred că mandatul doamnei Astrid Fodor are o legitimitate îndoielnică din pricina faptului că a fost votată de puțin peste 20 de mii de oameni din 141 de mii. Alegerea sa este legală și nu cred că actualul / viitorul primar se face vinovat mai mult decât noi, ceilalți candidați și celelalte formațiuni, de procentul mic al celor interesați de aceste alegeri.

Trebuie să vedem dincolo de propriile rezultate, dar să facem asta cu toții. Mai cred că e timpul să ne întrebăm de ce atât de multor sibieni nu le pasă. Știu, este un fenomen extins la toate tipurile de alegeri. Dar asta nu poate fi o scuză, ci din contră!”, scrie Adrian Bibu, într-o postare pe Facebook.

Bibu spune că, în prezent, „între PNL, câștigătorul celor mai multe mandate de consilier local în Sibiu, și FDGR, câștigătorul funcției de primar, se poartă discuții” în vederea alegerii celei mai bune variante pentru administrarea orașului.

„În altă ordine de idei, știu că mulți dintre cei care m-au susținut (și probabil nu numai ei) sunt curioși în legătură cu negocierile pentru funcțiile de viceprimari ai municipiului Sibiu, de o eventuală cooptare a mea în echipa de conducere a Municipalității.

Între PNL, câștigătorul celor mai multe mandate de consilier local în Sibiu, și FDGR, câștigătorul funcției de primar, se poartă discuții. Acestea vizează constituirea celei mai bune variante pentru administrarea orașului. Cea mai bună, dar și funcțională! Aceasta este miza PNL, sunt convins că și a FDGR și aceasta este și singura prioritate a mea.

Toți cei implicați în acest proces sunt suficient de maturi și au suficientă experiență pentru a vedea întreg tabloul, pentru a nu se lăsa pradă nici orgoliilor, dar nici resentimentelor și pentru a obține, la final, un rezultat bun pentru instituția-fanion a orașului. Toți, deci și eu!

Am intrat în politică fiindcă îmi doream să fiu acolo unde se iau deciziile, să particip la ele și să mă asigur că acestea sunt legale și morale. Și să lupt din interior, nu de pe margine, atunci când nu este așa. Și din toate aceste motive am să rămân în politică!”, a mai scris Adrian Bibu.

Ultima oră

Comentariul meu