realizările continental sibiu - burse și internship pentru studenți și absolvenți angajați

Continental a dezvoltat, de-a lungul timpului, parteneriate strategice de succes cu universitățile din Sibiu și din țară. Încă de la deschiderea sediului de la Sibiu, absolvenții Facultății de Inginerie au fost și primii angajați ai companiei. De asemenea, pe parcursul anilor, Continental a dotat laboratoarele și a acordat burse studenților.

Încă de la deschiderea sediului Continental la Sibiu, în 2003, între companie și Universitatea “Lucian Blaga” a existat un parteneriat puternic, absolvenții Facultății de Inginerie fiind printre primii angajați ai Continental. Echiparea laboratoarelor cu tehnologii de ultimă generație, organizarea și susținerea competițiilor studențești la cel mai înalt nivel, precum și inițierea și susținerea de noi cursuri în curricula opțională sunt doar câteva dintre proiectele ce continuă să fie dezvoltate în acest parteneriat strategic. În cursul anului 2020, 10 proiecte de licență au fost realizate și sprijinite de Continental Sibiu.

Continental Sibiu a donat mai mult de 200 calculatoare universităților partenere și a învestit sume semnificative în ultimul an în colaborarea cu acestea: renovare și echipare laboratoare, activități de predare susținute de profesori de la Continental și burse acordate colegilor care au dorit să urmeze un program de masterat sau doctorat.

Printre realizările din perioada 2019-2020, Continental Sibiu bifează inaugurarea a două laboratoare în cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și Universității din Craiova, precum și inaugurarea în cadrul Continental Sibiu a unei aule și a două laboratoare în care își vor putea desfășura activitatea studenții Universității „Lucian Blaga“.

Pe lângă aceste colaborări, la Continental se desfășoară anual Programul Summer Internship, destinat studenților din întreaga țară. Numai în această vară, 64 de studenți de la universități din Sibiu, Alba-Iulia, Craiova și Cluj-Napoca și-au transformat vacanța într-un program de practică în cadrul companiei, în timp ce alți 67 au participat la primul program de Online Internship, organizat de Continental Sibiu. Pentru o parte din studenți, practica s-a transformat în contracte part-time prelungite și o frumoasă carieră în față, în cadrul companiei.

„La Continental, ne concentrăm pe construirea de parteneriate durabile cu universitățile. O parte însemnată dintre cei aproximativ 20.000 de angajați ai noștri sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Comunicarea constructivă și setarea de obiective strategice împreună cu reprezentanții universităților partenere generează continuu proiecte educaționale noi, aliniate la evoluția industriei automotive în direcție de IT și tehnologie de mobilitate, cât și a competențelor pe care aceasta le presupune. Sprijinim mediul universitar cu tehnologii de ultimă generație, desfășurăm împreună proiecte de cercetare și oferim ocazia studenților de a experimenta cele mai noi concepte din domeniul automotive, întrucât studenții de astăzi sunt cei care vor continua să pună viitorul în mișcare“, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Ultima oră

Comentariul meu