mitingul pentru legalizarea canabisului la sibiu - au venit doar câteva persoane

În data de 4 octombrie, Piața Mare a găzduit un eveniment deosebit pentru comunitatea sibiană. În după amiaza zilei de duminică, în inima orașului a avut loc primul miting avizat ce are ca scop promovarea inițiativei „Legalizăm.ro – Împreună legalizăm Canabisul”.

Inițiativa a avut scopul de a dezincrimina deținerea canabisului pentru consum propriu, urmată de reglementarea cultivării casnice pentru consum în scop recreativ. Mitingul a fost organizat de Asociația Evoluție în Instituție, una dintre inițiatoarele acestui proiect. La această adunare publică s-au afișat mai multe bannere și s-au împărțit trecătorilor flyere și stickere.

Sibiul este primul oraș din România în care s-a oferit un voluntar pentru a susține această inițiativă și pentru a ajuta în organizarea mitingului.

Robert Deppner este sibianul care s-a implicat activ în susținerea proiectului pentru legalizare a marijuanei.

„Am ales ca primă locaţie pentru acest eveniment Sibiul deoarece aici este voluntarul care s-a implicat activ în organizarea evenimentului și a făcut toate demersurile necesare pentru a putea realiza acest miting. Intenționăm să strângem în comunități locale persoane care să ne susțină și să facem dezbateri publice, să invităm și pe cei care nu sunt de acord și să le putem explica avantajele consumului recreativ de canabis. Momentan ne încurcă pandemia și regulile de protecție, dar sperăm ca în curând să revenim la normal și să putem face pașii propuși.”, spune Cristian Mihai Dide, reprezentantul legalizam.ro.

Deși evenimentul s-a bucurat de o mare popularitate în mediul online, la fața locului au fost doar câteva persoane

„Noi neam bucurat de numărul de persoane care au participat, au fost în jur de 10-15 oameni, capacitatea maximă fiind de 30 de persoane. Am fost precauți referitor la pandemie și am respectat toate regulile impuse de autorități. În cadrul evenimentului au fost împărțite aproximativ 1.000 de flyere și 200 de stickere. „, a mai adăugat Cristian Mihai Dide.

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Canabisul nu este drog oameni inapti ce sunteti.Mai cititi si voi despre ce inseamna canabis si canabinoizi.Suntem cei mai prosti din Europa la tot dar ne dam cu parerea despre orice.Va doresc coma alcoolica placuta si multa ciroza tuturor care sunt impotriva canabisului.

  2. Astia sunt niste oameni bolnavi la cap daca nu realizeaza ca totusi suntem un popor crestin si cat ar veni USRPLUSQ+ cu doctrina lor , nu vor avea adepti

  3. faptul ca au fost ca nuca in perete arata ca orasul nostru inca are copii cu capul pe umeri…neinfluentabili de niste mahalagii de bucuresti…