mai mulți miniștrii se vor testa de coronavirus - printre ei și raluca turcan
Foto gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat că luni dimineața și-a făcut testul pentru covid după ce la o emisiune televizată a intrat în contact cu o persoană pozitivă. Mai mulți membrii ai cabinetului au anunțat că vor face același lucru, printre care și Raluca Turcan, scrie digi24.ro.

„Și domnul prim-ministru Ludovic Orban s-a testat voluntar şi aşteaptă rezultatul testului. Lucrul acesta îl voi face şi eu”, a precizat Turcan într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene, potrivit Agerpres.

La rândul său, ministrul Boloş a declarat că s-a testat voluntar „de vreo trei ori până acum”.

„Mă voi testa, pentru că este importantă sănătatea colegilor mei”, a adăugat el.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că, dacă va fi nevoie, își va face de asemenea testul COVID.

„Sunt responsabilă și nu voi pune în pericol pe nimeni, dacă e necesar voi face acest lucru, m-am mai testat și până acum”, a spus ea.

Orban a anunțat că s-a izolat și s-a testat pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care a participat la o emisiune televizată a fost confirmată pozitiv.

El a declarat pentru Digi24 că nu se încadrează în definiția contactului direct, că a venit cu mască la emisiune, a stat la distanță de ceilalți invitați, iar la plecare a purtat iar mască, dar a decis să se izoleze la birou până la primirea rezultatului, pentru a evita contactul cu alte persoane.

Premierul și-a suspendat participarea la evenimentele programate luni.

Ultima oră

Comentariul meu