verificări ample la sibiu - avertismente și amenzi pentru nerespectarea regulilor la piața cibin

În cursul zilei de vineri, 2 octombrie a.c., 261 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Cu această ocazie, au fost verificate 476 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 44 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 2 mijloace de transport public în comun. Polițiștii locali sibieni au verificat 266 de persoane. În cadrul acțiunilor desfășurate nu au fost constate nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în piața Cibin din municipiul Sibiu. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, 5 avertismente scrise și o amendă în valoare de 2000 lei.

În cursul zilei de 2 octombrie a.c., 10 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei, pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În  data de 02.10.2020,inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 6 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru comercializarea produselor alimentare in de spatii neigienizate.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus. „Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. „, transmite Prefectura Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu