Samsung S20 Ultra - un super telefon cu performanțe uluitoare

Samsung s-a plictisit de denumirea Plus, pentru modelele cu cea mai bună configurație la un telefon vârf de gamă și, din 2020, a trecut la Ultra, denumire care ar trebui să ofere mai multă prestanță pentru terminalele sale care sunt „le creme de la creme”, echivalentul lui „Pro” pentru iPhone-uri.

În 2020, așa cum spuneam, au apărut modelele din gama S20 și Note 20, ambele cu varianta Ultra.

S20 Ultra este cel mai avansat model din gama Galaxy S20. O adevărată fiară tehnologică care prezintă o performanță remarcabilă zi de zi. Și se îndreaptă spre cucerirea unui teritoriu îndepărtat în care alți rivali precum Huawei nu au ajuns datorită camerei sale puternice cu patru lentile și a unui zoom digital de până la 100x.

Un terminal, totuși, mare, de dimensiuni „monstruoase”, al cărui ecran se întinde pe o diagonală care atinge 6,9 inci. Uriaș! Acesta este adevarul. Mare, dar în același timp cu o formă alungită. Fără a atinge nivelurile altor modele, dispozitivul este ultra-panoramic. Are un raport de aspect de 20: 9. Util pentru răsfoirea mass-media și, teoretic, adaptat la conținut multimedia, deși este un format care poate duce la o problemă: neacoperirea întregului spațiu informațional.Samsung S20 Ultra - un super telefon cu performanțe uluitoare

Dincolo de aspectul său, cu tehnologie Dynamic Amoled, Samsung S20 Ultra oferă o experiență extraordinară. Are un ecran remarcabil. Calitate superioară. O minune atât în reproducerea culorilor, cât și a nivelurilor de negru. Cu o densitate mare de pixeli, acesta este, fără îndoială, unul dintre punctele sale forte, deși acest model moștenește aceste caracteristici pe care marca le-a perfecționat de-a lungul timpului. Cu această ocazie, în plus, se agață de una dintre cele mai puternice tendințe de pe piață, care este îmbunătățirea ratei de actualizare a imaginilor de până la 120 Hz. „Smartphone-ul” lasă la latitudinea utilizatorului să decidă dacă alege rezoluția potențială (până la 3.200 x 1.440 pixeli) sau preferă o derulare mai lină (120 Hz). Alegerea celei de-a doua variante va duce la o descărcare mai rapidă a bateriei.

O baterie puternică și durabilă de 5.000 mAh, însoțită de un sistem de încărcare rapidă (45 wați), reușește să-și extindă autonomia până la două zile aproape fără să clipească. În mod similar, acceptă încărcarea fără fir și puteți utiliza încărcarea inversă (9W) pentru a încărca alte dispozitive compatibile. Și acesta este un alt punct forte al său. Acest telefon își consolidează pariul pe conectorul de tip USB-C și vine fără mufă pentru căști de 3,5 milimetri „minijack”. O decizie de înțeles, bazată pe evoluția pieței în ultimii ani. În plus, firma sud-coreeană a introdus și noi căști fără fir, Buds +, care au o calitate bună a sunetului.

Marea noutate a Galaxy S20 Ultra se află pe partea sa din spate. Acest model a redefinit conceptul de fotografie, prin introducerea a până la patru camere care sunt închise într-un modul dreptunghiular care iese destul de mult în relief. Este compus din tridentul care a fost implantat prin lege în industrie. Adică ultra wide, wide și teleobiectiv. Toate sunt întărite cu deschidere variabilă, adică iluminarea se schimbă în funcție de necesitățile ambientale. Acest capitol foto este completat cu un senzor de profunzime pregătit pentru a îmbunătăți unele detalii grafice.

În laterale, obiectivul principal vine cu un senzor care poate ajunge la 108 megapixeli, stabilizat optic. Este același pe care l-am văzut pe Xiaomi Note 10. Performanța sa, este adevărat, se modifică în cazul în care apelați la versiunea „normală”, de 12 megapixeli. Rezultatul, în diferite setări, este remarcabil. Contrastele funcționează destul de bine și modul portret – „abordare dinamică”, pentru companie – continuă să se comporte destul de bine, echilibrându-se cu unele aspecte diferențiale, cum ar fi gestionarea tipului de estompare. În condiții de lumină slabă, acesta menține setarea.

Camera este extinsă cu un unghi ultra wide de 12 megapixeli și un teleobiectiv de 48 megapixeli. Un zoom optic 4x, hibrid de 10x și capacitatea sa de a ajunge până la 100x digital este unul dintre aspectele diferențiale ale acestui telefon mobil. În privința fotografiilor la distanță mare, suferă și este foarte incontrolabil. În ciuda eforturilor, aceasta prezintă pierderi de calitate. Există mult zgomot. Deci una caldă, una rece. Cel mai bine este să ajustați până la 30 X, valoare până la care se pot obține fotografii bune.

Unul dintre cele mai bune atribute ale sale este însă înregistrarea video. Atinge valori impresionante de calitate 8K. Camera este destul de versatilă, cu opțiuni foarte variate. Camera frontală, care vine sub forma unei „găuri” în ecran, are aproximativ 40 de megapixeli. Fantastică pentru a face selfie-uri și apeluri video.

Pentru a face față tuturor acestor cerințe, un microchip fabricat in-house, Exynos 990. Un „creier” magistral de înaltă performanță, care duce la o experiență de utilizare superbă. Un bolid pentru toate tipurile de teren. Este alimentat de până la 12 GB de memorie RAM – există o versiune de 16 GB -, deși se simte ușor că nu profită din plin de aceste caracteristici. În ceea ce privește stocarea sa, există două versiuni, de 128 și 512 GB, care se extind până la 1 TB prin intermediul cardurilor microSD compatibile. Nicio obiecție aici: suficient spațiu pentru a salva fotografiile făcute într-o viață.

Samsung și-a păstrat strategia pentru biometrie. Utilizatorii au diverse modalități de blocare a terminalului. Printre unele, un senzor de amprentă situat sub ecran (care continuă să funcționeze bine) și recunoașterea facială. Experiența utilizatorului este lină și coerentă cu Android 10 și un strat suplimentar de personalizare care adaugă câteva caracteristici interesante și aplicații proprii.

Ultima oră