sibienii poartă mască sau nu sunt prinși când încalcă regulile? nicio amendă dată miercuri
foto: arhivă

Polițiștii sibieni nu au dat nicio amendă, miercuri, în urma controalelor. Autoritățile transmit că „nu au fost constatate nerespectări ale măsurilor impuse pe perioada stării de alertă”. 

„În cursul zilei de 30 septembrie a.c., 255 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Cu această ocazie, au fost verificate 479 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse. De asemenea, au fost verificate 26 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 60 mijloace de transport, din care 25 de transport public în comun. În niciun autobuz nu au fost constatate nereguli, semn că sibienii poartă corect masca de protecție.

Și polițiștii locali sibieni au verificat 250 de persoane. „În perioada de referință nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale, nefiind constatate nerespectări ale măsurilor impuse pe perioada stării de alertă”, adaugă Ștefan.

În cursul zilei de 30 septembrie a.c., 6 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei, pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun. În urma desfășurării acțiunilor nu au fost aplicate sancțiuni.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat, în 29.09.2020, un număr de 12 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus”, transmit reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu