”isprăvile” din pușcărie ale lui roby - ce a făcut cel acuzat de crima din terezian
Foto: Pagina personală Facebook

Crima din noaptea de 9 spre 10 septembrie ce a avut loc pe strada Daliei din cartierul Terezian a fost un eveniment care a iscat nenumărate discuții. Una dintre controverse a fost faptul că cel acuzat de crimă- Robert Gabriel Avram, abia ce ieșise din închisoare, iar în seara crimei se afla încă în timpul arestului la domiciliu. În data de 2 august fusese eliberat din penitenciarul Deva, acolo unde își ispășise pedeapsa pentru trafic de droguri. Doar că nici în penitenciar se pare că nu se potolise. Cererile de eliberare i-au fost respinse pe motiv de abateri disciplinare.

În timpul încarcerării sale în penitenciarul Deva, Roby a cerut de două ori să fie eliberat condiționat. O dată în data de 8 aprilie și încă o dată în 2 iunie. În ambele situații judecătorul de la Judecătoria Deva i-a respins cererea. La acea dată Roby a fost reprezentat în instanță de un avocat din oficiu, iar judecătorul l-a obligat să plătească 100 de lei. ”…Stabileşte în sarcina Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti şi în favoarea Baroului Hunedoara plata sumei de 313 lei, onorariu pentru apărătorul din oficiu. Obligă condamnatul la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 08.04.2020”, se arată în încheierea de ședință.

În iulie 2018, când Roby a fost arestat polițiștii și procurorii au făcut 24 de percheziții și au dus la audieri 60 de persoane. CITEȘTE AICI DESPRE ACȚIUNEA DE ATUNCI 

Robert Avram și-a mai încercat o dată norocul în ședința de judecată din data de 2 iunie. Și atunci a vrut să fie eliberat mai repede din penitenciar, tot cu ajutorul unui avocat din oficiu. Nu a avut noroc nici de această dată, și din nou a fost obligat la plata cheltuielilor judiciare. ”Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată privind pe petentul – condamnat AVRAM ROBERT GABRIEL, deţinut în Penitenciarul Deva, i^n temeiul mandatului de executare nr. 135/2020 emis de Tribunalul Hunedoara. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p., obligă petentul – condamnat la plata sumei de 150 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. În temeiul art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu în valoare de 313 lei se avansează din fondul special al Ministerului Justiţiei către Baroul Hunedoara şi rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 02.06.2020”, este încheierea ședinței din data de 2 iunie.

Trafic sau consum de droguri în penitenciar

Surse judiciare au declarat pentru Ora de Sibiu că motivele pentru care lui Robert Gabriel nu i s-au acceptat cererile de eliberare condiționată au fost abaterile disciplinare pe care le-a avut pe perioada detenției, mai exact trafic și/sau consum de droguri în penitenciar.

Abaterile săvârșite de un deținut în timp ce se află în închisoare sunt judecate de judecătorul desemnat a-și desfășura activitatea la penitenciar. În urma constatării abaterii, condamnaților li se schimbă condițiile de detenție. Mai exact, în funcție de gravitatea faptei li se interzic vizitele, primirea pachetelor, ieșirile în curte, etc. De cele mai multe ori cei aflați în această situație atacă decizia judecătorului din cadrul penitenciarului la judecătoria în circumscripția căreia se află penitenciarul.

În primul rând atacă hotărârea comisiei de disciplină, deci abaterea în sine. Acest lucru se face conform articolului 104 din legea 254/2013.

AMINTEȘTE-ȚI DE AICI CINE ESTE VICTIMA LUI ROBY DIN TEREZIAN 

Robert Avram a avut două astfel de plângeri la Judecătoria Deva, deci două abateri constatate.

”În temeiul art.104 rap. la art.39 din Legea nr. 254/2013 respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de contestatorul – condamnat AVRAM ROBERT GABRIEL, deţinut în Penitenciarul Deva, în contradictoriu cu intimatul Penitenciarul Deva împotriva încheierii nr. 125/2020 din data de 15.05.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Deva. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p., obligă contestatorul – condamnat la plata sumei de 150 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 16.06.2020”, este încheierea judecătorului din data de 16 iunie. Inițial Rober Avram depusese plângerea ce urma a fi soluționată tot în data de 2 iunie, când a cerut și eliberarea condiționată, dar cauza a fost amânată pentru angajarea unui avocat.

A doua plângere împotriva deciziei comisiei de disciplină din cadrul penitenciarului Deva făcută de Robert Avram a fost judecată în data de 1 iulie si se referea la o abatere săvârșită în 15 iunie. Din noi, judecătorul a respins cererea.

”Minuta sentinţei penale nr.662/2020 În temeiul art.104 rap. la art.39 din Legea nr. 254/2013 respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de petentul condamnat AVRAM ROBERT GABRIEL, în prezent deținut în Penitenciarul Deva, în contradictoriu cu intimatul Penitenciarul Deva, împotriva încheierii nr. 163/15.06.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul Deva. Obligă petentul condamnat la plata sumei de 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 01.07.2020”, este încheierea de ședință.

Procedura uzuală este ca după ce condamnatul atacă abaterea în sine să atace și condițiile de detenție mai grele impuse ca urmare a abaterii. Robert Avram a făcut-o și pe asta, în ședința Judecătoriei Deva din data de 14 iulie. Nici de această dată nu a fost acceptată.

MOTIVUL CRIMEI DIN TEREZIAN – O FEMEIE 

”În temeiul art. 40 rap. la art. 39 din Legea nr. 254/2013 respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de contestatorul – condamnat AVRAM ROBERT GABRIEL, deţinut în Penitenciarul Deva, în contradictoriu cu intimatul Penitenciarul Deva împotriva încheierii nr. 183/2020 din data de 30.06.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Deva. În temeiul art. 275 alin. 2 C.proc.pen., obligă contestatorul – condamnat la plata sumei de 150 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 14.07.2020”, se arată în încheierea de ședință.

Încă o încercare a făcut Roby, invocând articolul 39 din legea 254/2013, în încercarea de a contesta măsurile de detenție modificate. Doar că de această dată judecătorii au respins cauza pentru că rămăsese fără petent- între timp Robert Avram Gabriel fusese eliberat la termen din penitenciarul Deva, în data de 2 august 2020.

Peste o lună de zile, în noaptea de 9 spre 10 septembrie este acuzat că și-a omorât fostul prieten cu o lovitură de cuțit în dreptul inimii. Acum este acuzat de omor și se află în arest preventiv, urmând ca după ce procurorii vor finaliza ancheta să fie trimis în judecată.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu