angajări în arhiepiscopia sibiului - se caută preoți pentru bisericile din agnita și poplaca
foto: protopopiatulortodox.ro

Se fac angajări la Arhiepiscopia Sibiului. Sunt vacante două posturi de preot paroh în cadrul parohiilor din localitățile Agnita și Poplaca. Termenul de depunere a dosarelor este 15 octombrie 2020. 

În parohia Agnita III este vacant un post de preot paroh (TRANSFER).

Nr.  crt.  Post Vacant Protopopiatul Parohia Localitatea
1 Preot paroh Agnita Agnita III Agnita
2 Preot paroh Bran-Zărneşti Codlea IV Codlea

 

„Posturile pot fi ocupate, în conformitate cu prevederile statutare și regulamentare, numai de către  candidații clerici (doctori, absolvenţi de masterat şi licenţiaţi în teologie) care au minim 5 ani vechime în cler și îndeplinesc condițiile prevăzute în Regulamentul pentru numirea şi transferarea clerului”, se arată pe site-ul Mitropoliei Ardealului.

Cei care doresc să ocupe aceste posturi, vor înainta cererea şi dosarul personal în termenul legal la protopopiatul de care aparține parohia vacantă. După expirarea termenului de depunere a dosarelor, Protopopiatul va înainta Centrului  Eparhial dosarele cu cererile candidaţilor.

P.C.Protopop este îndrumat să verifice dosarele candidaţilor care vor cuprinde documentele specificate în anexa de mai jos. Cererile care nu cuprind aceste date sau  nu au acte doveditoare ale acestora, nu vor fi luate în considerare.

De asemenea, la parohia Poplaca II este nevoie de un preot paroh (NUMIRE).

Nr.crt.  Post Vacant Protopopiatul Parohia Localitatea
1. Preot paroh Sălişte Poplaca II Poplaca

 

„Pentru postul de preot paroh îşi vor putea depune dosarele preoţi din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului şi licenţiaţi în Teologie Ortodoxă – Secţia pastorală, fii duhovniceşti ai Arhiepiscopiei Sibiului, care au susţinut examenul de Capacitate preoţească”, se mai arată pe site-ul Mitropoliei.

Certificatul de capacitate preoţească este valabil 1 an de la data susţinerii. Începând cu sesiunea septembrie 2013, pentru candidaţii care au obţinut cel puţin media 9,00, valabilitatea certificatului este de 2 ani.

Mai multe detalii despre actele necesare pentru dosar AICI.

Ultima oră

Comentariul meu