unsprezece bolnavi de coronavirus în stare gravă la sibiu
foto: arhivă

Peste 200 de pacienți infectați cu COVID-19 sunt internați, în prezent, în spitalele din județul Sibiu. Pe secțiile ATI sunt internați 11 oameni în stare gravă, iar la spitalul din Cisnădie nu mai e niciun loc liber. 

„La nivelul județului Sibiu, sunt rezervate în unitățile sanitare 304 paturi pentru pacienții confirmați pozitiv în urma testării SARS CoV-2. Dintre aceste 12 locuri sunt pe secția ATI adulți, 6 pe secția ATI copii”, informează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În prezent, în spitalele din județul Sibiu, sunt internați 211 de bolnavi de coronavirus. Unsprezece dintre ei sunt în stare gravă, fiind internați pe secția ATI. Acolo mai este doar un singur loc.

„La acest moment situația pacienților internați este următoarea: SCJU Sibiu – 106 pacienți pe secții, 11 ATI, Pediatrie – 3 pe secții, Pneumoftiziologie – 49 pacienți pe secții, CF – 17 pacienți pe secții, Cisnădie – 25 pacienți pe secții”, mai spune Ștefan.

La Cisnădie nu mai sunt locuri în spital

La Spitalul Clinic Județean de Uregență Sibiu mai sunt doar patru locuri libere pentru bolnavii de COVID și doar un loc liber la ATI. Nici la Cisnădie situația nu este bună, aici nu mai sunt locuri libere pe secțiile destinate cazurilor de COVID-19.

„În ceea ce privește situația locurilor libere: SCJU Sibiu – 4 locuri pe secții, 1 ATI, Pediatrie – 71 locuri pe secții, 6 pe ATI, Pneumoftiziologie – 1 locuri pe secții, CF – 10 locuri pe secții, Cisnădie – 0 locuri pe secții”, mai spune Andreea Ștefan.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Mai terminati cu minciunile si cu aceste stiri false,stiri ce sunt sustinute de presa,oamenii mor ca si inainte vreme de o raceala,de gripa netratata la timp s-au de o o boala profesionala.