noaptea albă a galeriilor are loc la sibiu la începutul lunii octombrie
foto: arhivă

Evenimentul „Noaptea Albă a Galeriilor”, aflat la a V-a ediție în Sibiu, are loc, în acest an, la începutul lunii octombrie. Preț de trei zile, sibienii sunt așteptați în spații de artă contemporană, dar cu respectarea normelor de siguranță.

Noaptea Albă a Galeriilor/NAG 2020 împlinește 14 ani de București și 5 ani de când s-a extins în Sibiu cu un program nocturn de artă contemporană în 3 seri consecutive (02-03-04 octombrie), gândit astfel pentru a reduce riscul de aglomerație, fără a reduce accesul la artă. Publicul este așteptat în spații de artă contemporană din 11 orașe din țară – București, Alba Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Mediaș, Reşiţa, Sibiu, Târgu Mureş și Timişoara – în weekendul 02-04 octombrie, între orele 18:00 și 24:00, conform cu normele de siguranță în vigoare.

„Un eveniment ca NAG se încăpățânează să ofere anual o radiografie cât mai onestă a scenei culturii contemporane locale, iar în contextul extrem de dificil cu care ne confruntăm, nu doar noi comunitatea culturală, ci întreaga societate, faptul că în acest an am decis să continuăm nu este un gest de curaj din partea nimănui, ci mai degrabă o dovadă a solidarității. Sperăm ca acest program extins în premieră pe durata a 3 seri să ofere tuturor participanților și publicului un cadru cât mai confortabil pentru o nouă revedere cu NAG”, spune Suzana Dan, Asociația Ephemair, fondatoare NAG.

Programul NAG este disponibil pe www.noapteagaleriilor.ro

Organizatorul Nag Sibiu, Pintea Dan-Raul, a extins programul anul acesta și la Mediaș cu o expoziție în Casa de lângă Sinagogă iar în Sibiu se desfășoară în 12 spații culturale: Dragoste Gallery, Fosta Librăria Habitus, Casa Tuzhely, artă.nonstop, Fosta Coftărie La Mileul Alb, Atelierul de Rame, Turnul sfatului, Oraşul Artiştilor, Cer Deschis în fața la fosta Librărie Habitus, NOOK, Casa Marchesini.

Artiștii: Dan-Raul Pintea, Adrian Luca, Ilie Mitrea, Ioan Muntean, Andrei Popa, Cătălin Precup, Albert Sofian, Robert Șimon, Diana Pantea, Florin Viorel, Daniel Bălţat, Dan Șușa, Vlad Dumitru, Alexandra Stoica, Cristina Fău, Celestina Albișor, Badiu Ciprian, Roxana Ionescu, Anca Stătică, David Cosmin, Cezar Stanciu, Ariel Hadnagy, Sergiu Pavălă, Máthé László, Lavinia Crețu, Stefan Radu Crețu, Kristina Rațiu Demuth, Mihail Coșulețu, Albert Kaan, Petrica Ștefan, Miki Velciov, Alexandru Cînean, Raluca Elena Cosareanu, Andy Ciocan, Vintilă Nora, Banciu Alina Ștefania, Claudiu Peța, Gross Eduard, Sonda Silviu, Andrei Szabó, Apostol Diana, Giurgiu Antonela, Logigan Florentin, Melisch Leonard Adrian, Popa Marilena, Tudor St. Popa, Claudiu Boica,Sorina Tomuleţiu, Claudiu Nicodin , RaColaj, Andreea Popa, Silvia Paizan, Florin Popescu, Ursa Maria Iulia, Baltesiu Aron, Valentin, Tănase Valentina, Ioana Claudia Mărgărita, Oana Bogorin-Predescu, Marchesini Maurizio.

„Suntem recunoscători că pe parcursul a 3 seri, arta contemporană ne aduce împreună în 11 orașe din țară. Este o oportunitate să ne reapropiem de artă și de artiștii contemporani de care am fost separați în această perioadă și o invitație să facem acest lucru ori de câte ori avem ocazia. Vă invităm ca în periplul vostru să vizitați în București spațiul nostru cultural destinat tinerelor generații de creatori, Rezidența BRD Scena9, spațiu care oferă în fiecare an experiențe speciale NAG. Dincolo de bucuria și inspirația pe care ne-o oferă arta, trebuie să ne punem și întrebarea cum putem ajuta cultura să meargă mai departe. Este o conversație la care vă invităm să luați parte, pe rețelele sociale sau în spațiile culturale, o conversație despre artă ca liant social dar și motor economic, și despre rolul ei în societatea românească”, spune Flavia POPA, Secretar General, BRD Groupe Société Générale

Măsuri de siguranță:
Evenimentul NAG se va desfășura în concordanță cu normele de siguranță transmise de către Ministerul Culturii prin Ordinul nr. 3.142 din 31 august 2020 pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii. Prin participarea la evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor NAG presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea acestor reglementări și asumarea riscurilor ce rezultă în urma participării la eveniment de către toţi cei implicați: public, organizatori, participanți.

Ultima oră

Comentariul meu