top 3 criterii în funcție de care poți alege covorul ideal

Covorul este un element care poate avea un efect extraordinar asupra designului unei încăperi – fie că îl amplasezi în living sau în dormitor, fie că optezi pentru diverse modele de covorașe, care să se potrivească pe hol, în bucătărie sau în baie. Indiferent de spațiul pentru care ți-l dorești, acesta nu doar că aduce un plus de confort în casa ta, ci poate influența extrem de mult estetica generală. 

Așadar, dacă ai decis să pornești în căutarea modelului perfect, există anumite lucruri de care este bine să ții cont pe parcurs.

TOP 3 criterii de care să ții cont atunci când vrei să găsești covorul ideal:

1. Structura

Structura unui covor depinde de mai mulți factori: material, lungimea firului sau formă. Este bine să iei în considerare toate aceste detalii atunci când vrei să alegi un model potrivit pentru tine. Poți opta pentru produse din fibre naturale (lână, alpaca, bumbac, etc.) sau din unele sintetice (polipropilenă, poliester sau poliamidă) – dacă cele din prima categorie sunt mai rezistente, dar au un preț mai ridicat, cele din a doua pot fi mai neplăcute la atingere și se pot deteriora mai rapid. 

Fie că te vei îndrepta către un covor cu fir lung, buclat, tăiat sau scurt, nu uita să selectezi forma care îți place – rotund, pătrat, dreptunghiular sau neregulat! În cazul în care ești nehotărât, poți alege din această categorie, unde ai la dispoziție o paletă variată de articole moderne!top 3 criterii în funcție de care poți alege covorul idealor

2. Dimensiunea

Dimensiunea covorului este un factor important, deoarece poate schimba cu totul look-ul camerei respective. Dacă ai hotărât să te orientezi către un model care să acopere tot perimetrul, ia în considerare faptul că aspirarea și metodele de curățare a acestuia vor necesita mai mult timp sau, în cazul în care îl vei trimite la spălătorie, intervenția va fi mai costisitoare.  În ceea ce privește variantele medii sau mici, întreținerea lor este mai ușor de efectuat, dar integrarea în ansamblul stilistic poate fi problematică uneori – trebuie să acorzi o atenție deosebită simetriei dintre elementele principale ale încăperii, în care trebuie inclus și acesta. 

3. Culoarea

Culoarea nu trebuie să lipsească de pe lista criteriilor tale – specialiștii recomandă să ai grijă la nuanțe, la nivelul întregului spațiu pe care vrei să-l decorezi. Covorul trebuie să completeze cromatica generală, printr-un aspect complementar și uniform. Poți alege modele uni, mai ales dacă imprimeurile sunt des întâlnite în restul decorului sau poți achiziționa unele inedite, multicolore, dacă amenajarea încăperii este minimalistă din acest punct de vedere. Indiferent de alegerea finală, este esențial să fie pe gustul tău!

Prin urmare, dacă te vei baza pe aceste 3 criterii, nu vei da greș când vei alege covorul ideal! Trebuie doar să dai frâu liber imaginației și creativității tale, pentru a putea crea o viziune de ansamblu, care să sugereze exact ceea ce îți dorești! Ai încredere în instinctul tău și bazează-te pe intuiție – până la urmă, cel mai important este să alcătuiești un cadru în care să te simți bine în fiecare zi!

Ultima oră

Comentariul meu