se rupe lanțul de iubire dintre fdgr și pnl? daniela cîmpean ”e o prostie”

La Sibiu relația FDGR- PNL a fost mereu funcțională. Au început timid, dar totul s-a consolidat în timp. S-au ”luat” încă de pe vremea primarului Iohannis și au dus-o bine mulți ani. Până acum, când au apărut zvonurile unei posibile despărțiri. Dar, ca în orice familie, adevărul e undeva la mijloc. Dacă reprezentanții FDGR se feresc să vorbească despre asta, dar surse spun că se tem de o posibilă despărțire inițiată de PNL, Daniela Cîmpean, vicepreședinte PNL Sibiu și președinte al CJ, spune că nu este vorba despre așa ceva.

Înainte de alegerile locale în mediul politic din Sibiu se vorbea despre o susținere reciprocă între PNL și FDGR. Înțelegerea verbală era că FDGR va susține PNL în formarea majorității la Consiliul Județean, iar PNL va susține FDGR pentru majoritatea în Consiliul Local. Oficial, niciunul din reprezentanții celor două părți nu a dorit să confirme acest lucru. Ba mai mult, aceleași zvonuri vorbeau deja înaintea alegerilor că una din condițiile pactului a fost pusă de Astrid Fodor care nu îl dorește pe Adrian Bibu în echipa ei de viceprimari.

Ruptura se pare că ar fi intervenit în timpul campaniei electorale, când reprezentanți de marcă ale celor două părți s-au atacat mai mult sau mai puțin voalat. În urma disputelor electorale ”s-a auzit în târg” cum că Daniela Cîmpean nu și-ar mai dori niciun fel de colaborare cu FDGR-ul, ba mai mult, și-l dorește eliminat de pe scena politică.

Daniela Cîmpean, în  schimb, spune că nici nu se pune problema de așa ceva. ”Am aflat și eu că se vorbește despre asta. Dar, e o prostie. Nu am făcut nicio afirmație de acest fel, sunt deschisă să colaborez cu oricine care vine în mod real și serios și pune proiectele pentru județ pe primul plan, inclusiv cu FDGR. Eu am fost mereu un om de echipă, care chiar crede că prin colaborare poți face ca lucrurile să se miște rapid, așa cum se așteaptă oamenii de la noi. Niciodată nu o să exclud din colaborare pe cineva care vrea să facă lucrurile să se miște”

Dacă flacăra dintre FDGR și PNL va continua să ardă la Sibiu rămâne de văzut. Până una alta este cert faptul că în Consiliul Județean PNL are o majoritate covârșitoare de 18 consilieri, ceea ce îi permite să conducă singur, fără a avea nevoie de vreo alianță. În plus, îi poate propune pe ambii vicepreședinți.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Aceasta e ultima zvagnire a FDGR-ului; peste 4 ani vor fi istorie. Din pacate, Johannis a reimpus o persoana la varsta pensionarii intr-un oras care are nevoie de-o dezvoltare dinamica. Fodor si-a atins limita pana acum, nu poate mai mult. Ambitii mici de Cotroceni…