pnl face istorie la sibiu - majoritate covârșitoare în consiliul județean. liberalii nu au nevoie de nici o alianță!

Sibiul a fost mereu un oraș și un județ de dreapta. PNL a reușit să obțină scoruri mult mai mari decât partidele de stânga. La aceste alegeri locale însă s-au înregistrat cifre istorice. PNL a reușit să obțină chiar și în Consiliul Local, unde FDGR deținea supremația, cei mai mulți consilieri. La Consiliul Județean însă, cifrele sunt covârșitoare. Pentru prima dată un partid are atât de mulți consilieri locali încât nu are nevoie de alianță pentru a conduce județul și conform rezultatelor poate da ambii vicepreședinți.

Conform numărătorii paralele făcută de PNL, partidul are în Consiliul Județean 18 reprezentanți. Pentru a avea asigurată majoritatea este nevoie de 16 consilieri. ”PNL a reușit un scor istoric. Am depășit numărul necesar de consilieri pentru a avea majoritatea, este cel mai bun scor. Teoretic nu avem nevoie de alianță să conducem județul, dar practic vedem după rezultatele finale oficiale”, a declarat pentru Ora de Sibiu Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Conform rezultatelor obținute, PNL poate propune ambii vicepreședinți ai Consiliului Județean, iar cu majoritatea absolută pe care o deține în CJ nu este nevoie de o alianță cu niciun alt partid. Dar, Daniela Cîmpean spune că nu va fi refuzată nicio propunere venită din partea unui alt partid. ”Da, teoretic nu am avea nevoie de nimeni. Alegătorii au avut încredere în noi că putem conduce singuri. Dar, în același timp, nu vom refuza dacă cine vine spre noi cu o propunere. sunt un om de echipă și în echipă cred că lucrurile se pot face mai bine și nu vom refuza pe absolut nimeni care dorește să participe la proiectele pentru județ”, spune Daniela Cîmpean.

Cât despre vicepreședinții Consiliului Județean, Daniela Cîmpean spune că la nivel de partid nu s-a luat încă nicio decizie. ”Nu s-a discutat încă nimic pe subiectul acesta, nici dacă vom da un vice sau doi și nici despre vreun nume pentru funcția asta. Așteptăm în primul rând rezultatele oficiale și după vom avea discuții pe alte teme”.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu