pnl a luat cei mai mulți consilieri la șelimbăr - grecu a învins-o pe meițescu peste tot

Partidul Național Liberal este de departe câștigătorul alegerilor din comuna Șelimbăr. Marii perdanți sunt Pro România și Partidul Verde, iar USR PLUS intră în premieră în Consiliul Local.

Conform datelor parțiale (aproximativ 92%), configurația Consiliului Local Șelimbăr cunoaște o răsturnare de situație importantă față de ce a fost până acum. Vor dispărea din rândul consilierilor personaje cu vechi ștate, precum Doru Șandru, dar în schimb vom avea cel puțin șase nume noi și ne referim aici la cei de la USR PLUS.
Victoria este însă de departe a PNL-ului. Liberalii vor avea opt consilieri locali, alături de primarul Marius Grecu. Actualul edil a obținut 47,93 % față de doar 31,57 procente obținute de Meițescu Daniela Maria de la USR. Grecu și-a adjudecat majoritatea voturilor în toate cele nouă secții de votare din Șelimbăr.

Printre mari perdanți se numără Pro România și Partidul Verzilor, care nu au atins pragul minim. Urmează mai apoi PMP, care a reușit ’’performanța’’ să obțină in extremis un loc de consilier local. PSD și ALDE au obținut de asemenea rezultate mai slabe. Au acum câte un consilier local, față de doi în mandatul trecut.

CITEȘTE ȘI – LIVE – Totul despre alegerile locale de la Sibiu în timp real – Astrid Fodor triumfă la primăria Sibiu, Cîmpean la Consiliul Județean

Configurație Consiliul Local Șelimbăr
PNL – 8 consilieri
USR – 6 consilieri
PMP – 1 consilier
PSD – 1 consilier
ALDE – 1 consilier

Ultima oră

Comentariul meu