harta politică a româniei - ce culoare politică au președinții de consilii județene. sunt multe surprize!
foto: digi24 (PSD-roșu, PNL-albastru, UDMR-verde)

Noua hartă politică a României arată diferit în urma alegerilor locale din 27 septembrie. În câteva județe sunt mari surprize. PSD are majoritate în țară la consiliile județene.

Pe măsură ce rezultatele parțiale au devenit disponibile, au apărut și surprizele. La Sibiu, Daniela Cîmpean (PNL) a fost realeasă în funcția de președinte al Consiliului Județean. După mai bine de 20 de ani, baronul PSD, Marian Oprișan, a pierdut peșediniția Consiliului Județean Vrancea, notează DIGI24.

La președinția consiliilor județene, PSD are reprezentanți în 20 de județe, PNL în 17, iar UDMR  în patru.

De unde sunt șefii de consilii județene

Alba – PNL
Arad – PNL
Argeș – PSD
Bacău – PSD
Bihor – PNL
Bistrița – PSD
Botoșani- PSD
Brașov – PNL
Brăila-PSD
Buzău – PSD
Călărași – PSD
Caraș – PNL
Cluj – PNL
Constanța – PNL
Covasna – UDMR
Dâmbovița – PSD
Dolj – PSD
Galați – PSD
Giurgiu – PNL
Gorj – PSD
Harghita – UDMR
Hunedoara – PSD
Ialomița – PSD
Iași – PNL
Ilfov – PNL
Mureș – UDMR
Maramureș – PNL
Mehedinți – PSD
Neamț – PSD
Olt – PSD
Prahova – PNL în alianță cu USR PLUS
Sălaj – PNL
Satu Mare – UDMR
Sibiu – PNL
Suceava – PNL
Teleorman – PSD
Timiș – PNL
Tulcea – PSD
Vâlcea – PSD
Vaslui – PSD
Vrancea – PNL

A picat un „baron local”

Liderul PSD Marian Oprișan a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, pe care o deținea de mai bine de 20 de ani. Candidatul comun al PNL și USR PLUS, Cătălin Dumitru Toma, este cel care a câștigat funcția în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.

Cine a luat primăriile din țară

Social-democratul Cristi Valentin Misăilă a câştigat un nou mandat pentru primăria municipiului Focşani după ce l-a devansat cu peste 1.900 de voturi pe principalul contracandidat, actualul ministru al Dezvoltării, Ion Ştefan.

Târgu Mureș este unul dintre orașele mari ale României care, în urma alegerilor din 27 septembrie 2020, își schimbă primarul, după ce timp de 20 de ani a fost condus de Dorin Florea. Noul edil ar urma să fie Soos Zoltan, un candidat independent, care a fost sprijinit de UDMR.

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a câştigat funcţia de primar al municipiului Bistriţa, în urma alegerilor locale de duminică, potrivit numărătorilor paralele realizate atât de liberali, cât şi de social-democraţi, acesta candidând din partea alianţei electorale PNL-USR-PLUS, informează Agerpres.

PSD a câştigat primăriile municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, ale oraşelor Pogoanele, Nehoiu şi Pătârlagele, precum şi peste 60 de primării din mediul rural, spun reprezentanţii organizaţiei judeţene.

Preşedintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a declarat că actualul primar Marcel Romanescu, candidatul liberalilor pentru un nou mandat în municipiul Târgu Jiu, ar fi obţinut peste 50% din voturile alegătorilor.

Mihai Fifor a pierdut cursa pentru primăria Arad. Candidatul PNL este pe primul loc

Nicolae Robu a pierdut alegerile locale la Timișoara în fața candidatului USR-PLUS, Dominic Fritz. Nicolae Robu și-a recunoscut înfrângerea: „Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare”.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, candidatul liberal la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, a declarat duminică, după închiderea urnelor de vot, că PNL a câştigat la Iaşi.

Sursa: DIGI24

 

Ultima oră

Comentariul meu