configurația consiliului local la cisnădie – usr și fdgr devin jucători importanți
FOTO - polarsteps.ro

Rezultalele de la alegerile locale de duminică de la Cisnădie, au adus și modificări importante în ceea ce privește componența Consiliului Local. Chiar dacă are cel mai bun scor, PNL nu mai are majoritate, astfel că Gheorghe Huja va trebui să facă alianțe electorale cu alte partide.

După ce a tremurat serios pentru obținerea unui nou mandat la primărie, Gheorghe Huja are acum o nouă problemă. Cum PNL a obținut doar 32,21 % din sufragiile pentru consilieri locale, liberalii se văd nevoiți să facă alianțe cu alte formațiuni, ca să aibă o majoritate.

CITEȘTE ȘI – LIVE – Totul despre alegerile locale de la Sibiu în timp real – Astrid Fodor triumfă la primăria Sibiu, Cîmpean la Consiliul Județean
Rămâne de văzut dacă USR, care a obținut 28.19 % din voturi, va bate palma cu Huja & Co, cel mai probabil această înțelegere depinzând de oferirea postului de viceprimar al Cisnădiei.
Un alt jucător important în consiliul local este și FDGR-ul, după ce aceștia au primit 8,39 la sută din voturile electoratului prezent la urne. În Consiliul Local din Cinsnădie vor mai intra și PSD (7.08 %), dar și Pro România (6.68 %).

Ultima oră

Comentariul meu