a câștigat astrid fodor - primăria sibiu rămâne a fdgr-ului

Astrid Fodor câștigă al doilea mandat de primar al Sibiului. Conform numărătorii paralele făcute de FDGR municipiul va fi condus în următorii patru ani tot de prima femeie primar a orașului.

UPDATE

Astrid Fodor a câștigat un al doilea mandat la primăria Sibiului. Diferența dintre cei Fodor și principalul său contracandidat, Adrian Bibu, este de aproximativ 12 procente, conform numărătorii realizate de Ora de Sibiu.

La întocmirea clasamentului s-au luat în calcul procesele verbale publicate pe site-ul Autorității Electorale Permanente. La momentul numărătorii secțiile 44 și 98 încă nu încărcaseră procesele verbale. Datele se modifică permanent, dar rezultatele nu se pot schimba cu foarte mult.

Astfel, la urne s-au prezentat 46.661 de sibieni. Dintre aceștia 20.088 au votat-o pe Astrid Fodor, candidatul FDGR. 14.549 de sibieni l-ar fi vrut pe Adrian Bibu de la PNL ca viitor primar, iar 4.815 voturi a primit Raul Apostoiu de la USR Plus. a câștigat astrid fodor - primăria sibiu rămâne a fdgr-ului

Știrea inițială

După numărarea a 20% din voturi, candidatul pentru funcția de Primar al Municipiului Sibiu, din partea FDGR, Astrid Fodor, conduce detașat cu 4.997 de voturi (43,16%). Aceasta este urmată de Adrian Bibu (PNL)  cu un număr de 3.542 de voturi (30,59%) și Raul Apostoiu (USR PLUS), cu 1.119 de sibieni care l-au votat (9,66%).

Aceștia sunt urmați de:

Astrid Fodor este absolventă a facultății de drept administrativ din Sibiu. Între 1978 și 2000 a lucrat la fabrica de stofe „Libertatea”, unde a îndeplinit diverse funcții, iar în cele din urmă aceea de director comercial. Din 2002 până în 2008 a fost director economic al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană din România.

La alegerile locale din anul 2008 a fost aleasă consilier municipal din partea Forumului Democrat al Germanilor din România. Deși FDGR a deținut majoritatea absolută în Consiliul Municipal Sibiu (14 din totalul de 23 mandate), în urma unei înțelegeri cu PNL, în una din cele două funcții de viceprimar a fost ales reprezentantul PNL, iar în cealaltă, Astrid Fodor de la FDGR.

După alegrea lui Klaus Iohannis președinte al României, Astrid Fodor a rămas la cârma orașului, fiind aleasă în data de 2 decembrie 2014 primar interimar al municipiului Sibiu, cu 21 de voturi pentru, din cele 23 exprimate.

La alegerile locale din 2016 a fost aleasă în funcția de primar, cu 57,13% din voturi. A fost învestită în funcție în data de 23 iunie 2016.

Astrid Fodor are 66 de ani.

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Inca 4 ani de pensie… Lui Fodor Astrid trebuie zilnic sa-i amintim ca e Primar, uita repede…

  2. Cum adică și-a recunoscut înfrângerea?!.
    A fost vreodată învingător?.. …
    Hai sa fim realiști.