update: nereguli la vot în tălmaciu - primarul așteaptă alegătorii la biserică să-i ducă la secții

Poliția și Jandarmeria fac cercetări la Tălmaciu și Tălmăcel, acolo unde au fost semnalate mai multe nereguli la secțiile de votare. 

UPDATE

„În ceea ce privește situația din cadrul Secției de votare nr 213 (Tălmaciu), în jurul orei 12:20, președintele Secției de votare a observat faptul că un cetățean a încercat să introducă în urnă două buletine de vot. Procesul electoral a fost întrerupt. La scurt timp după reluarea procesului de vot, acest eveniment s-a întâmplat din nou fiind de această dată urmat de găsirea unui buletin stampilat pe podeaua secției de vot. În urma verificării efectuate de președintele BEC, cele trei Buletine au fost anulate și s-a reluat procesul electoral”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Știrea inițială

Potrivit unui comunicat de presă transmis de PNL Sibiu, în Tălmaciu mai mulți cetățeni au primit mai multe buletine de vot. De asemenea, un alegător a primit un buletin de vor care era deja ștampilat.

„În cadrul alegerilor locale, mai multe nereguli au fost constate la secția de votare nr. 213 din Tălmaciu. Astfel, un cetățean a primit cinci buletine de vot în loc de patru, unul dintre ele fiind, în final, anulat. Alți trei cetățeni au primit câte două buletine de vot pentru primar. O persoană a primit cele patru buletine de vot, constatând faptul că unul dintre ele, cel adresat Consiliului Județean, era deja ștampilat”, se arată în comunicatul de presă PNL Sibiu.

Conducerea Biroulul Electoral de Circumscripție a fost înștiințată, iar procesul electoral a fost suspendat.

La Tălmăcel primarul așteaptă alegătorii la biserică

Potrivit informațiilor din comunicatul de presă, în Tălmăcel s-a sesizat faptul că actualul primar în funcție, Nicolae Basarabă, aștepta în fața unei biserici persoanele care ieșeau de la slujbă, încercând să le ducă la secția de votare.

În ambele cazuri, Poliția și Jandarmeria au fost sesizate, acestea luând măsurile legale necesare.

Ultima oră

Comentariul meu