vicepremierul raluca turcan: „guvernul pnl sprijină administrația locală sibiană, fără culoare politică”
foto: arhivă

Vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au fost prezenți, vineri, la Sibiu, ca urmare a numărului mare de proiecte pe care Consiliul Județean Sibiu și primăriile din județ le propun spre finanțare. Turcan a declarat că indiferent de culoarea politică, guvernul PNL sprijină administrația locală sibiană. 

„Vizita domnului ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș vine ca urmare a numărului mare de proiecte pe care Consiliul Județean Sibiu și primăriile din județul Sibiu și le propun spre finanțare. Pe o parte le cunoașteți: noul Spital Județean, Varianta Ocolitoare Sibiu Sud (Centura Sud), Centura Mediaș. Altele sunt inițiate de primarii noștri în funcție sau sunt propuse de candidații care își vor prelua mandatele după alegerile de duminică:
-proiecte ale viitoarei Zone Metropolitane Sibiu (trenul periurban, Campusul Școlar de meserii, extinderea transportului local);
-proiecte ale Mediașului – modernizarea transportului electric și extinderea liniilor de troleibuz, modernizarea drumului Medias-Ighisul Nou, realizarea Centrului Educational Multifunctional de la fosta Unitate de Aviatie;
-proiecte ale primarilor de orase si comune precum extinderile retelelor de gaz, apa si canal, reabilitare clădiri, construcții de scoli, grădinițe, centre medicale, dar si alte proiecte ale Consiliului Județean Sibiu”, a spus Raluca Turcan.

Vicepremierul a precizat că guvernul PNL sprijină administrația locală, indiferent de culoarea politică.

„Guvernul PNL sprijină administrația locală sibiana, fără culoare politica. Dovada o reprezintă faptul finanțările pe care le-am deschis sunt accesibile oricui. Trebuie doar știința și capacitate de a face proiecte. Iar aici, aleșii liberali se distanțează clar.

În calitatea mea de vicepremier, am urmărit din prima zi a guvernării interesul public și prioritățile oamenilor. Iar proiectele pentru Sibiu sunt parte a preocupărilor generale. De aceea, împreună cu Marcel Bolos și colegii din guvern am urmărit ca:

⁃ peste 42 000 locuri de munca sa fie salvate prin Șomajul tehnic
⁃ 447 companii sa treacă peste criza prin asigurarea de lichidități
⁃ Peste 110 mil de lei sa meargă spre spitalele sibiene pentru aparatură (70 mil lei sunt contracte deja semnate și alte 40 de mil urmează să fie atribuite după verificare)
⁃ 175 de milioane de euro sa fie puși la dispoziție școlilor
⁃ 1 miliard de euro sa meargă spre extinderea rețelei de gaze;
⁃ 8 miliarde de lei spre rețeaua de apa și canal
⁃ 1 miliard de euro sa sprijine prin granturi IMM-urile
⁃ 5,6 miliarde de euro sa fie cheltuiți in infrastructura țării, cu prioritate în autostrăzi, centuri ocolitoare și drumuri Expres. Aici avem prioritate zero autostrada Pitești Sibiu și Centura Sud a Mediașului și V-O Mediaș”, a declarat Raluca Turcan.

La final de campanie electorală, Turcan a precizat că „echipa PNL a muncit mult” și că sibienilor le-au fost prezentate proiecte realiste.

„Astăzi încheiem campania, dar de mâine proiectele merg mai departe. Suntem la finalul unei campanii electorale care va aduce organizației PNL Sibiu încă un rezultat important. Echipa noastră a muncit mult. Am prezentat programe realiste și oameni care știu ce au de făcut. Suntem la finalul unei campanii electorale de care, spre deosebire de alții, NU NE ESTE RUȘINE. I-am privit pe sibieni in ochi, le-am spus adevărul.

Spuneam ca vom avea încă un rezultat important. Suntem organizația cu 34 primari în funcție, cu șefia Consiliului Județean, avem trei deputați și un senator, am obținut 48,3% la europarlamentare, 40% la parlamentare și 85,3% pentru Klaus Iohannis la prezidențiale. Toate acestea ne obliga la un rezultat de nivel asemănător.
Avem primari cărora comunitățile lor le acordă mereu încredere, de 20 de ani, primari de cinci mandate. Avem candidați tineri care vin să preia ștafeta de la primari liberali, după ce au fost viceprimari, avem, de asemenea, candidați care vin să recâștige primăriile pentru oamenii dezamăgiți de cei cărora le-au dat voturile acum patru ani. Si avem candidați care si-au asumat , chiar la început de cariera, o competiție de categorie grea. Adrian Bibu încheie o campanie care-l va face câștigător nu numai fiindcă știe că “Sibiul poate mai mult și mai bine”, ci fiindcă știe și cum!

Avem , de asemenea, un candidat la președinția Consiliului Județean Sibiu- Daniela Cimpean, care a dovedit nu doar o campanie plina de energie, ci patru ani in acest fel. Nimeni pana la ea nu pus piciorul in prag. Toți au vorbit despre cum vor face și ce vor face. Ei bine, ea a făcut!

Campania de la Sibiu a fost una in care, nici o secunda, nu am trădat încrederea oamenilor. Le-am spus ce am făcut si ce putem face. Nu ne-am trădat nici aliații politici și nici propriile convingeri. Am fost civilizați fiindcă așa merită sibienii să fim și fiindcă așa am fost crescuți”, a mai spus Raluca Turcan.

Vicepremierul a mai precizat că este nevoie de primari care știu ce au de făcut și care știu să atragă fonduri.

„Doamnelor și domnilor, ne așteaptă două luni în care majoritatea parlamentară condusă de un PSD care nu și-a schimbat apucăturile din epoca Dragnea, va încerca să câștige alegerile cu prețul destabilizării țării. Avem, în acest context, nevoie mai mult decât oricând de primari care știu ce au de făcut, de primari care știu să atragă fonduri, să folosească instrumentele de finanțare guvernamentale pentru a face bine oamenilor.

Campania aceasta a fost una grea dar relevantă. Am văzut ca prioritățile noastre sunt și ale oamenilor. Am văzut ca oamenii așteaptă sa vorbim despre dezvoltare si viitor și nu sa intoxicăm, jignim, mințim așa cum au făcut alții. La Sibiu, in 27 Septembrie, votul va fi 100% pentru, nu împotriva.  Le mulțumesc colegilor care ales sa parcurgă acest drum politic al PNL concentrați pe proiecte și soluții. Doar in felul acesta putem reclădi România, putem sa o facem educata și normala!”, a încheiat Turcan.

Ultima oră

Comentariul meu