video: sibiu open air park în pădurea dumbrava – spațiu pentru festivaluri, parc de aventură și locuri de joacă
sursa: captură Facebook Forumul German Sibiu

Astrid Fodor, actualul primar al municipiului Sibiu, își dorește, împreună cu FDGR, ca în următorul mandat să implementeze un nou proiect în Sibiu. Este vorba despre un spațiu special amenajat pentru festivaluri, concerte, proiecții de film, cu locuri de joacă și un parc de aventură pentru adulți și copii. Locația se află la ieșire din oraș, în Pădurea Dumbrava. 

„Noi am discutat mult despre un proiect, care dorim să îl implementăm în perioada următoare. E vorba de o nouă zonă pentru activități culturale și de agrement. Acum ne aflăm în această zonă. Aici a fost înainte un depozit al armatei, acum acest spațiu este folosit ca un depozit al serviciilor publice din Primăria Sibiu. Sunt peste 18 hectare de teren, cea mai mare parte este pădurea. (…) Ar fi necesar să mai găsim o locație potrivită pentru activitățile culturale, care sunt un brand al orașului nostru. noi am constatat că zona centrală este supraaglomerată, iar evenimentele culturale, chiar dacă s-au extins în cartiere, evenimentele mari acolo nu pot avea loc, având în vedere că deranjează vecinătatea. Iar aici avem o zonă mai mult decât potrivită, pentru un anumit gen de concerte, o zonă unde te simți mai liber, mai relaxat”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Locația, care se întinde pe o suprafață de 18 hectare, va deservi pentru organizarea de festivaluri, concerte, proiecții de film. Nu vor lipsi de aici nici locurile de joacă și se va amenaja și un parc de aventură. „Avem foarte multă pădure în jurul nostru, și atunci aici am putea veni cu o idee de genul unui parc de aventură pentru mai multe categorii – începători, avansați. Eu îmi aduc aminte și de concursurile de orientare turistică (…)”, spune Corina Bokor, viceprimar Sibiu.

Următorul pas în ceea ce privește acest proiect este alcătuirea documentațiile tehnice, în baza conceptului descris.

„La aceste proiecte mari ne vom consulta întotdeauna cu comunitatea și mai ales cu organizatorii de evenimente, să vedem ce nevoi concrete au ei, pentru a veni cu ofertă cât mai bogată pentru comunitatea noastră, să mai diversificăm oferta culturală”, a mai spus Astrid Fodor.

Ultima oră

Comentariul meu