patru milioane lei ajutor pentru aeroportul din sibiu pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemie
FOTO: arhivă

Aeroportul din Sibiu și altele patru din țară vor primi bani drept compensație pentru pierderile suferite în perioada pandemiei. Suma totală se ridică la 22 milioane de lei din care Sibiul primește 3,9 milioane, scrie mediafax.ro

„Guvernul României a aprobat, în ședință (…), o Ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri pentru susținerea activităţii a 5 aeroporturi regionale, pentru compensarea pierderilor înregistrate ca urmare a pandemiei COVID-19 și cauzate direct de această pandemie, în perioada martie-iunie 2020. Valoarea totală a ajutorului de stat care va fi acordat este de 22,284 de milioane de lei”, transmite Executivul.

Astfel, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj primește 8,537 milioane de lei, cel din Iași 6 milioane de lei, iar Aeroportului Internațional Sibiu îi sunt alocați 3,966 milioane de lei. De asemenea, Aeroportul Internațional Craiova primește 630.000 de lei, iar cel din Bacău 3,149 milioane de lei.

„Această măsură se încadrează în politica Guvernului României de sprijin acordat companiilor afectate de criză, pentru continuarea activităților economice și pentru plata angajaților a căror activitate a fost întreruptă temporar, potrivit planului Național de Investiții și Relansare Economică”, precizează Guvernul.

Ultima oră

Comentariul meu