foto apartamentul primarului din șelimbăr spionat cu o dronă - grecu a depus plângere la poliție

Primarul Șelimbărului, Marius Grecu, a depus o plângere la poliție după ce joi apartamentul său a fost filmat dintr-o dronă. Cei care au sesizat primii drona deasupra blocului au fost vecinii edilului. Aceștia au sesizat și ei poliția. Marius Grecu spune și că a fost șantajat pentru a-și retrage candidatura pentru funcția de primar al Șelimbărului.

”Am depus vineri o sesizare plângere privind încălcarea articolului 226 din codul penal”, a comentat Marius Grecu, pentru Ora de Sibiu.

De asemenea mai mulți locuitori din zona în care edilul comunei Șelimbăr locuiește, ne-au semnalat prezența unei drone în după amiaza zilei de joi. ”Nu e normal să fim filmați fără acordul nostru. Se încalcă grosolan dreptul la viața privată”, ne-a transmis un cititor într-un mesaj care însoțește fotografiile cu drona.

foto apartamentul primarului din șelimbăr spionat cu o dronă - grecu a depus plângere la poliție foto apartamentul primarului din șelimbăr spionat cu o dronă - grecu a depus plângere la poliție

”Doresc să vă informez că am luat legătura cu organele competente, urmând ca în cazul în care în spațiul public vor apărea aceste materiale trucate să depun plângere penală împotriva acestor persoane pentru infracțiunea de violare a vieții private, prevăzută și pedepsită la art.226 Cod Penal – Infracțiuni ce aduc atingere domiciliului și vieții private – Violarea vieții private.
(1) Atingerea adusă vieții private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuință sau încăpere ori dependință ținând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepsește cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă”, spune primarul actual al Șelimbărului, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ultima oră

Comentariul meu