au dat nas în nas cu polițiștii și au făcut cale întoarsă - ce aveau de ascuns mai mulți sibieni din rășinari
foto: arhivă

Șoferul unei autoutilitare a făcut cale întoarsă atunci când a dat nas în nas cu polițiștii la Rășinari. Oamenii legii l-au urmărit, pentru a vedea ce are de ascuns. La un moment dat, șoferul și alți doi pasageri s-au dat jos din vehicul și au luat-o la fugă. Polițiștii i-au identificat și au sesizat faptul că cel de la volan nici nu avea permis, acesta fiind și motivul pentru care a evitat „întâlnirea” cu ei. 

„La data de 24 septembrie, în jurul orei 23,15, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Politie Rurală Șelimbăr, în cadrul activităților specifice desfășurate pe str. A. Șaguna din localitatea Rășinari, au observat o autoutilitară care circula pe str. Bozilor, iar în momentul în care șoferul acesteia a observat autospeciala de politie, a oprit și a efectuat manevra de mers înapoi”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Polițiștii au plecat în urmărirea mașinii, comportamentul șoferului părându-le suspect, observând la câțiva zeci de metri distanță cum autoutilitara este oprită în dreptul unui imobil, iar din interior coboară 3 persoane de sex masculin. Doi bărbați au coborât din față, iar unul de pe locurile din spate, după care au fugit.

Polițiștii au reușit prinderea unuia dintre cei trei bărbați, iar în urma audierii au stabilit că acesta era pasager în autoutilitară, la volan aflându-se un localnic în vârstă de 44 de ani, pe care polițiștii l-au depistat câteva minute mai târziu.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul de 44 avea se afla sub influența băuturilor alcoolice (0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat), motiv pentru care a încercat să se evite echipajul de poliție”, mai spune Lazăr.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice (art. 336 alin. 1 din Codul penal).

Ultima oră

Comentariul meu