ce înseamnă prevenția în cancerul de colon

Noutăţile pe piaţa medicală sunt din ce în ce mai des întâlnite şi în România. Prima companie din ţara noastră, cu sediul în Bucureşti, care vine cu un concept nou, de consiliere pe probleme medicale, la standarde internaţionale este Besmax Medical Concierge. Oferă soluţii medicale integrate, anticipând nevoile pacientului, apelând la o abordare personalizată, acces la consiliere 24// şi asistenţă permanentă.

Consiliere, prevenţie, soluţii

O multitudine de servicii medicale pentru pacienţii săi și pot fi găsite la adresa https://besmax.ro/.. Compania se adresează turiştilor, expaţilor, nativilor, mamicilor şi copiilor, companiilor şi turoperatorilor. Este foarte important faptul că  vin cu soluţii eficiente, prevenţie şi asistenţă 24/7, mai ales în contextul în care în România, sistemul de sănătate se confruntă cu un număr mare de boli grave. Una dintre acestea este cancer de colon. Potrivit Institului Naţional de Statistică, această afecţiune oncologică se află pe locul trei ca frecvenţă, la nivel naţional, după cancerul pulmonar şi cel mamar şi pe locul doi, din punct de vedere al mortalităţii.

Factori de risc

O treime dintre cazurile de cancer de colon pot fi prevenite, doar dacă sunt descoperite la timp. Acest lucru nu se poate realiza altfel, decât prin controale medicale periodice. Obiectivul principal este prevenţia care devine astfel un aliat împotriva cancerului de colon. Cauzele care duc la apariţia acestei maladii sunt multiple şi variate. Factorii de risc sunt numeroşi, dar există de asemenea şi o latură genetică. Medicii specialişti susţin că o cauză principală o reprezintă un anumit tip de mutaţie la nivelul ADN-ului. Există de asemenea şi o serie de factori de risc care pot duce la apariţia cancerului de colon. Printre aceştia se numără: vârsta peste 50 de ani, rasa afro-americană, istoricul medical personal, boli antiinflamatorii intestinale, sindroamele moştenite, cum ar fi sindromul Lynch, moştenirea genetică, dieta cu conţinut scăzut de fibre şi conţinut ridicat de grăsimi, viaţa sedentară, diabetul, obezitatea, fumatul sau alcoolul.

Ultima oră

Comentariul meu