Viitorii consilieri județeni PRO România: Vom urma cele 10 porunci

Viitorii consilieri județeni PRO România și-au asumat 10 proiecte văzute ca 10 porunci ce vor trebui respectate și rezolvate cu sfințenie în mandatul următor.

Viitorii consilieri județeni PRO România: Vom urma cele 10 porunci

  1. Consiliul Județean va deveni  un catalizator pentru sistemul de învățământ din județ.

CJ va pune împreună primăriile comunelor în vederea realizării de creșe în județul Sibiu, va facilita reabilitarea infrastructurii școlare și mobilitatea elevilor prin punerea la dispoziție a transportului școlar între localități, facilitarea accesului la rechizite și eliminarea situațiilor de școli cu toaletă în curte și fără apa curentă. Pentru a fi apoi  posibilă dezvoltarea economică locala, este nevoie mai întâi în sistemul educațional de dezvoltarea învățământului profesional și dual bazat pe nevoile economiei locale.

Pentru a se pregăti de o epoca modernă, adolescenții,  care au un potențial enorm pentru viitorul nostru, au nevoie de orientare școlară și îndrumare profesionala pentru a alege cel mai bun drum in viată, fapt pentru care vom promova celule de experți consilieri profesionali.

  1. Vom investi energie pentru realizarea efectiva a noului Spital Județean și a Structurii de cabinete medicale și puncte farmaceutice la nivelul Județului Sibiu.

In multe zone rurale ale județului Sibiu nu există servicii de asistență medicală primară și nici farmacii. Oamenii sunt nevoiți a veni până în cel mai apropiat oraș pentru a primi un minim consult medical sau pentru a-si achiziționa medicamentele.

Următoarea etapa a implementării politicii de coeziune 2021 – 2027 în România, va presupune și existența unui Program Operațional de Sănătate prin care se vor putea finanța servicii de asistență medicală primară, comunitară și servicii oferite în regim ambulatoriu, program  de care vom beneficia la maxim posibil pentru a schimba aceasta situație în județul Sibiu.

  1. O comunitate Smart, un județ Smart.

Oportunitățile și proiectele se împletesc pentru a completa necesitățile oamenilor.  Un județ Smart are un sector antreprenorial activ, implicat în societate, o componență IT vizibilă, iar mediul de afaceri, factorii academici și administrația vin, împreună, cu proiecte sustenabile pentru comunitate. Consiliul Județean va oferi tot sprijinul și parteneriatul pentru administrațiile locale, mediului de afaceri, academic și economic și societății civile în elaborarea proiectelor Smart.

  1. Proiectul Integrat turistic – Județul Sibiu în top destinații mondiale.

Trebuie să migrăm de la turismul exclusiv cultural, la cel de timp liber, sportiv sau de sănătate.  Dorim să creăm trasee turistice digitale interactive la nivel de județ. Obiectivele turistice  să fie susținute de activitatea operatorilor de turism local, de  pensiuni, hanuri, cabane, zone de agrement și bunăstare și integrate în trasee existente ca cel  al bisericilor fortificate sau în  trasee noi cum ar fi Drumul Oilor sau al Brânzei, sau altele specifice zonelor din județ. Atunci când un vizitator accesează în aplicație un singur obiectiv turistic, platforma îi va oferi imediat propuneri de trasee adiacente posibile, presărate cu toate oportunitățile  de petrecere a timpului liber, sănătate, wellness, degustări gastronomice, etc, pentru a se putea bucura din plin de bogăția județului nostru.

  1. Programul de integrare socială și economică pentru comunitățile sărace – pentru un județ bogat, fiecare dintre noi trebuie să aibă o situație materială decentă.

Programul oferă  soluții concrete acelor comunități din județ care nu pot ieși din sărăcie și care au fost uitate pentru ca nu arătau bine în statisticile județului. Măsurile gândite de PRO România pentru județul Sibiu prevăd un mix între cele de asistență socială și cele de dezvoltare economică, pentru integrarea acestor comunități din punct de vedere social și pe piața muncii. Dă-i omului un peşte şi va mânca o zi, dă-i o undiţă şi învaţă-l să pescuiască şi se va hrăni singur toată viaţa! Una dintre prioritățile Uniunii Europene este  de a crea’’ O Europă mai socială’’ prin promovarea  drepturilor sociale și sprijinirea calității locurilor de muncă, a învățământului, a competențelor, a incluziunii sociale prin urmare avem o oportunitate imensa în  accesarea finanțărilor europene din bugetul pe termen lung al UE pentru 2021-2027.

  1. Trecerea la e-administrație la nivelul Județului Sibiu.

Simplificarea serviciilor publice oferite de către autoritățile locale prin introducerea unor proceduri digitalizate care sa reducă birocrația astfel încât angajații de la stat să își desfășoare activitatea în regim electronic. Chiar dacă multe instituții oferă posibilitatea unor plăți online, așa cum se întâmplă și în Sibiu, poate mai pregnant decât în alte județe, nu este suficient. Putem să avem și ne trebuie o e-administrație mult mai performantă. Avem nevoie de o abordare modernă în administrație, iar <<work from home>> cu siguranță nu va fi o provocare pentru majoritatea salariaților statului care sunt, în mare parte, oameni foarte bine pregătiți și instruiți.

  1. Tranziție către activități industriale diversificate in Județul Sibiu, IT, cercetare, inovare.

Resursa umană de la nivelul județului Sibiu este foarte bine pregătită din punct de vedere profesional în domenii diverse, de la IT, până la cercetare sau inovare. Tocmai de aceea este momentul ca Sibiul să devină atractiv și pentru firme din aceste domenii de viitor prea puțin exploatate în județul nostru.

  1. Proiecte de sprijin pentru IMM-uri din tot județul.

Concentrarea economică în jurul orașului Sibiul a creat discrepanțe fața de restul zonelor din județ unde a apărut sărăcia și depopularea. Strategia noastră de dezvoltare economică a județului Sibiu prevede două direcții: crearea de poli economici în zonele Mediaș, Agnita, Avrig, Săliște și Dumbrăveni, dar și programe și proiecte, inclusiv facilități pentru IMM-uri. Pentru că nu se pot atrage mari investitori în acești poli locali de dezvoltare economică, viitorii consilieri județeni PRO România au gândit acest sector  ca unul de favorizare al micilor întreprinzători locali. Proiectul propune o serie de facilități și subvenții de la Consiliul Județean, pe lângă asistență pentru accesarea fondurilor guvernamentale, pentru încurajarea investițiilor mici. Aceste investiții aduc locuri de muncă în zonă și plus valoare economică pentru localitățile respective.

  1. Strategia Sportivă și de Timp Liber a județului Sibiu.

Pentru un viitor sănătos oamenii trebuie stimulați să facă mișcare, să facă orice fel de sport, fie că vorbim de biciclete, alergat, fotbal, exerciții  fizice individuale pentru a fi in forma,  dar pentru aceasta oamenii din tot județul au nevoie de spații special amenajate, sigure. Proiectul strategic va cuprinde  extinderea pistelor de biciclete județene în noi tronsoane în județ,  investiții în comun cu autoritățile locale pentru spații amenajate pentru practicarea sporturilor de masă pentru adulți în mai multe localități. De asemenea copiii trebuie învățați și canalizați către dragostea pentru sport așa încât cluburile sportive dedicate elevilor din județ vor avea  prioritate la finanțare pe Agenda Sportivă a Județului, iar bugetul acesteia va fi regândit pentru a da o șansă pentru cât mai mulți copii și tineri să practice sporturi.

  1. Proiectul ’’Infrastructura mare’’ pentru realizarea de cai de acces la standarde europene, drumuri care sa faciliteze dezvoltarea economică și turistică a județului.

In mod evident atragerea fondurilor europene  în domeniul infrastructura mare reprezintă a prioritate pentru viitorii consilieri județeni PRO România unde au un sprijin de nădejde în Corina Crețu, cel mai bun și mai eficient europarlamentar român, care întotdeauna a militat și s-a luptat pentru România. Proiectele de infrastructură vor fi tratate cu abordare pro activă și dinamica Fondurile structurale fiind o oportunitate imensă de care trebuie să profităm la maximum cu multă muncă și tenacitate și ne propunem ca în mandatul care urmează să ne concentram energia pe cele 80 de miliarde  de euro alocate României în următorul exercițiu financiar 2021-2027.

Ultima oră